Wil jij een steentje bijdragen aan het cultuurhistorische landschap?

De gemeente Gulpen-Wittem wil het cultuurhistorische Limburgs landschap met kronkelende wegen, hagen, heggen, houtwallen en fruitboomgaarden in stand houden. Een landschap met een robuuste overgang tussen dorpen en het buitengebied.

Doe je mee?

Door bijvoorbeeld bomen, hagen of houtwallen te planten? Dan is dít het moment om je wensen kenbaar te maken! De gemeente inventariseert samen met IKL en de LLTB wie landschapselementen wil realiseren op het eigen erf of rondom de dorpskernen. Landschapselementen verrijken ons cultuurhistorisch landschap en bieden schaduw aan dieren in de wei.

Onder voorwaarden kun je 75% van de kosten voor plantmateriaal vergoed krijgen

Wil je weten of je daarvoor in aanmerking komt? Vul dan snel de vragenlijst in op de website van IKL Limburg. Dat kan tot 5 april 2021. Na ontvangst van het formulier wordt jouw aanvraag beoordeeld door de gemeente en IKL. De aanvraag moet namelijk passen in de landschappelijke kaders van de gemeente Gulpen-Wittem. Je krijgt een terugkoppeling zodra je aanvraag beoordeeld is.

Wat gebeurt er na goedkeuring?

Als je locatie wordt goed gekeurd, is het plan om de aanplant in het najaar van 2021 te realiseren. Je bent als deelnemer zelf verantwoordelijk voor de aanplant en voor het beheer en onderhoud van de landschapselementen.

- Advertentie -
Vorig artikelEerste plannen voor herbestemming voormalig Sophianum Nijswiller
Volgend artikelVaals tekent vijf pijlers tegen eenzaamheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in