Inwoners gaan zwerfvuil te lijf!

Zaterdag 21 september was het zover en gingen in maar liefst drie kernen, Partij-Wittem, Eys en Gulpen, mensen gewapend met knijpstokken en een knal geel ’t shirt het zwerfvuil te lijf. Het zonnetje straalde en wethouder Jos Last verrichtte de opening aan het begin van een schitterende dag. De uitbreiding naar drie kernen en de knalgele t’shirts waren nieuw dit jaar. Door de duidelijke herkenning werden deze helden regelmatig aangesproken en om uitleg gevraagd. Er kwamen goede gesprekken op gang hetgeen bijdraagt aan de bewustwording van mensen. De organisatie, Bernice Bisschops en Sacha Vos, dankt organisatoren en lopers in Eys en Partij-Wittem heel hartelijk voor hun bijdrage (speciaal de jeugd van het IVN uit Eys).

Zeer bijzonder waren de aanmeldingen uit omliggende gemeenten. Daar waren geen acties of vond de actie op een tijdstip plaats dat niet uitkwam. Op de landelijke site werd de actie in Gulpen-Wittem gespot en sloot men zich aan. Bernice Bisschops sprak in Gulpen ook passanten aan die een route gingen lopen of hun eigen route vervolgden, maar dan wel met een vuilniszak om onderweg te vullen. Bij het inleveren van de vuilniszak kreeg iedereen een heerlijke traktatie. De containers die de gemeente van te voren geplaatst had waren behoorlijk gevuld en Gulpen, Partij-wittem en Eys waren even heel erg schoon!

Met deze actie hopen de organisatoren dat mensen zich bewuster worden van hun directe omgeving. Het moet niet nodig zijn dat er zwerfvuil opgeruimd wordt. Maar we leven nu eenmaal niet in een ideale wereld. En helaas zijn er nog steeds mensen die peuken op de grond gooien of voor onderweg iets te eten of drinken meenemen en de verpakking achterlaten. Maar alle beetjes helpen. Een betere wereld begint bij jezelf! En als we allemaal af en toe iets oprapen en mensen aanspreken die iets in de natuur achterlaten, komt het zeker goed. 

De organisatie bedankt iedereen die deze actie tot een succes heeft gemaakt! Met trots kijken zij hierop terug en gaan volgend jaar wederom met veel enthousiasme aan de slag. Graag dagen zij verenigingen en kernen uit om volgend jaar deel te nemen, zodat het gebied zich in Gulpen-Wittem nog verder uitbreidt.


- Advertentie -
Vorig artikelRobin Reichrath nieuwe griffier in Gulpen-Wittem
Volgend artikel‘Route des Vins’ officieel geopend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in