De provinciale kunstposter Vastelaovend in Limburg is gemaakt door kunstenares Yasja Ligtelijn, wonend in Epen. De vijftiende kunstposter op rij werd vandaag gepresenteerd door cultuurgedeputeerde Ger Koopmans. Hij deed dat samen met de kunstenares, voorzitter Luc Overhof van de Sjeng Kraft Kompenei en Rob van Lee van Dagblad De Limburger. Morgen, dinsdag 4 februari, start de verspreiding van de 75.000 kunstposters.

Yasja Ligtelijn heeft in opdracht van de Provincie Limburg de carnavalsposter 2020 gemaakt. Met deze kunstposter wordt een traditie voortgezet. Het originele schilderij wordt toegevoegd aan de kunstcollectie van de Provincie Limburg en is te bezichtigen tijdens rondleidingen in het Gouvernement aan de Maas.

Over de kunstenares

Yasja Ligtelijn is geboren in 1991 en woont in Epen. In 2016 studeerde zij af aan de Kunstacademie Maastricht als illustratieve vormgever. Zij is energiek, heeft lef en gaat de discussie over haar werk niet uit de weg. Tijdens haar studies kreeg ze al vroeg opdrachten voor portretten of tattoo-ontwerpen. Daarna volgden projecten met muurschilderingen. Na kennismaking met stichting Getting Up! in Heerlen is zij in 2018 begonnen met het maken van schilderingen met behulp van spuitbustechnieken. Tegenwoordig reist Yasja in Europa rond om aan projecten te werken en haar werk te exposeren. Haar werk varieert nu van grote muurschilderingen met spuitbus tot olieverf schilderijen. Yasja’s werk is levendig en gaat inhoudelijk vaak over haar eigen persoonlijke gevoelens. Zij is een hartstochtelijke Vastelaovendsvierder en dat gevoel heeft zij in dit schilderij overgebracht.

Over de poster

De gratis poster is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, de Sjeng Kraft Kompenei en De Limburger. Doel van de kunstposter is zoveel mogelijk inwoners van de provincie te betrekken bij het cultureel fenomeen carnaval. Vanaf 4 februari is de gratis kunstposter met de kranten bon af te halen bij de servicepunten van De Limburger en de receptie van het Gouvernement aan de Maas. De Limburger geeft bij de poster maximaal twee zogenoemde ‘Vastelaovend pasjes’ mee. Met deze pasjes kan de lezer leuke prijzen winnen.

- Advertentie -
Vorig artikelOpen Huis HKV Mechelen
Volgend artikelDiamanten huwelijk in Mheer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in