De afdeling Eys van Zij-Actief organiseert op donderdag 14 maart in zaal Sport aan de Grachtstraat te Eys een Creatieve Ledenavond . Deze begint om 20.00 uur. Deze avond gaan we gekookte eieren versieren. Dat kan op allerlei manieren gedaan worden, en op de bijgevoegde foto zien jullie een aantal voorbeelden.

De oorsprong van het paasei

Oorspronkelijk heeft het paasei niets te maken heeft met het christelijke paasfeest. De paaseieren waren al ver voor het christendom in beeld. Destijds werden er eieren in de akkers gestopt om zo, volgens hen, de grond vruchtbaar te maken. Ze staan namelijk symbool voor vruchtbaarheid en dat wordt gekoppeld aan de lente. Het stond in teken voor nieuw leven aan het begin van de lente. Pasen is de dag dat Jezus is opgestaan uit de dood en het paasei symboliseert dit als hoop voor nieuw leven. Zo is het ontstaan dat wij eieren associëren met Pasen. pastedGraphic.png

Huiswerk – Wat mee te nemen?

Zelf van huis meenemen: 6 hardgekookte, niet gebarsten eieren. Het liefst witte, alsmede het eierdoosje om ze in te vervoeren; verder een plastic bekertje voor het water om het kwastje schoon te maken als je een andere kleur verf wilt gaan gebruiken. Welkom is ook een oude handdoek of versleten T-shirt om de eieren op te verven, zodat deze niet gaan rollen tijdens het verven. Het kan dus zijn, dat hier verf op komt; handig is ook een zachte potlood en een gum; verder een speldenknopje of naald. Dit is behulpzaam om de dot stickers van het vel af te halen. De rest van de spullen zal door Zij-Actief worden verzorgd.

Om iedereen van voldoende materiaal te voorzien, is aanmelden verplicht tot en met 3 maart 2024. Dat kun je doen met Mail: zijactief.eys@gmail.com. En de kosten te betalen op rekening van Zij-Actief Eys, nummer NL88RABO 0147503558, onder vermelding van Crea avond 14-3-2024. Voor leden bedraagt de eigen bijdrage € 5,00. Niet-leden betalen naast de eigen bijdrage van € 5,00 nog € 4,00 entree.

Heeft u geen mail, dan kunt u bellen met mevrouw Anne-Marie Kraan (tel: 0622047167 en het geld overmaken op de bankrekening van Zij-Actief Eys). Kijk voor meer informatie over onze activiteiten op www.zijactieflimburg.nl/afdeling/eys. Voor vragen kunt u contact opnemen met genoemde Anne-Marie Kraan d.m.v. zijactief.eys@gmail.com. En voor wie geen mail heeft, door te bellen met tel. 0622047167.

- Advertentie -
Vorig artikelFusie van 5 Heuvellanddorpen: Zonnebloem Heuvelland gaat SAMEN
Volgend artikelOp zondag 24 maart in Epense Herberg Peerboom: Vastenactie met Indiase buffetmaaltijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in