Een nieuwe zonnewind… Het valt in het algemeen niet mee om bestuursleden te vinden. Ook de alom bekende Zonnebloem heeft daarmee te maken. In het Heuvelland zijn de Zonnebloemen niet bij de pakken neer gaan zitten. De handen zijn ineen geslagen en samenwerking is gezocht… en gevonden.

Grote fusie van 5 Heuvellanddorpen

Vijf Heuvellanddorpen hebben een gezamenlijke afdeling gevormd. Zo gaan Nijswiller, Slenaken, Mechelen, Epen en Wijlre samen verder als “Heuvelland Samen”. Deze overkoepelende afdeling heeft 3 bestuursleden. Elk dorp heeft zijn eigen werkgroep, coördinator en vrijwilligers en werkt zelfstandig met een eigen budget en programma.

Dit nieuwe bestuur doet de klussen rond subsidies en contacten met de regio. Daardoor kunnen de werkgroepen hun tijd besteden aan het werk in het dorp, met de gasten. De onderlinge ontmoeting van de vrijwilligers geeft support, ideeën en inspiratie, over de grenzen van het dorp heen.

Hoopvol

We hopen dat we nog jaren iets kunnen betekenen voor de ouderen en gehandicapten in het dorp. Een kaartje, een attentie, een vriendelijk woord, een etentje of een bezoekje.

Heb je familie, buren, vrienden die ook contact willen met vrijwilligers van de Zonnebloem, neem dan contact op met de secretaris van “Heuvelland Samen”, mevrouw Anja van Aarle via anjavanaarle@gmail.com.

- Advertentie -
Vorig artikelAfronding luchtkanalen Mosaqua en start renovatie buitenbad
Volgend artikelZij-Actief Eys organiseert Creatieve avond rond Pasen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in