Jeugdige wielrenners kunnen zaterdag 4 mei weer flink op de pedalen gaan staan voor de Kleeberg Challenge. Afhankelijk van hun leeftijd rijden de jongens en meisjes een aantal keren de Kleeberg op, af, en weer op. ‘Een pittige klimwedstrijd’, aldus Guido Delnoije van de organiserende Stichting KCC uit Mechelen. ‘Al jaren een vaste waarde op de kalender van de jeugdige wielrenners. Immers, wielericoon Mathieu van der Poel is één van de eerdere Kleeberg-winnaars.’

Voorzorgsmaatregelen

Zoals elk jaar vormen Kleebergerweg, Akerstraat en Bommerigerweg weer het parcours. Deze zijn hierdoor op de wedstrijddag gesloten voor alle verkeer. De Kleebergerweg is vrijdag gesloten voor doorgaand verkeer en vrijdagavond is de Akerstraat eenrichtingverkeer naar beneden. Dit voor de veiligheid van de deelnemers die dan het parcours verkennen.

De Challenge wordt dit jaar voor de 12e keer gehouden. Ook onder Belgische jeugd is de koers in het Nederlandse Mechelen populair. ‘Kort na middernacht op de dag dat de inschrijving openging, kwam de eerste inschrijving uit België binnen’, vertelt wedstrijdsecretaris Delnoije. ‘De jongeman had vorig jaar net geen podiumplaats behaald en wil zich dit jaar revancheren’.

Hoopvol

Delnoije is ervan overtuigd dat het stabiele aantal deelnemers van rond de 350 ook dit jaar weer wordt behaald. ‘Met alle opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, ouders en vriendjes, en hopelijk ook weer veel bezoekers uit de omgeving verwachten we weer meer dan 1.000 mensen rond de Kleeberg. We raden de restaurants in de buurt aan vrijdagavond de pasta klaar te hebben. Dit is het favoriete eten voor de wielrenners.’

De Kleeberg Challenge is gratis toegankelijk. De eerste wedstrijd start zaterdag 4 mei om 10.00 uur. Kijk voor meer informatie op kleebergchallenge.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelLezing van Annie Schreuders-Derks: Lang zullen we leven, “ein laeve lank in Limburg”
Volgend artikelIn Nijswiller mooi resultaat Vastenactie 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in