Langeafstandswandelaars opgelet! Op 18 en 19 juni kun je je wandelschoenen weer ‘onderbinden’ en ‘s nachts 70 km dwars door het Heuvelland wandelen tijdens de 44ste editie van de wandelklassieker De Nacht van Gulpen. Na twee jaar afwezigheid staan in dat weekend tevens de 9e Neubourg tocht (35 km) en de 5e Mini Nacht (7,5 km) op het programma.

De Nacht doorkruist dit jaar maar liefst 4 gemeenten. De wandelaars passeren de gemeente Vaals, Eijsden-Margraten, Voerendaal en Gulpen-Wittem. Binnenkort zijn de route en het bijbehorende tijdschema te vinden op www.nachtvangulpen.nl.

Trainingstochten
Ook dit jaar kunnen deelnemers vooraf wennen aan het wandeltempo (ongeveer 5,5 km/uur) en aan het wandelen in groepsverband. Speciaal hiertoe worden er weer trainingstochten georganiseerd. Vooraf inschrijven is niet nodig (kosten deelname slechts 1 euro p.p.). Op de website vindt je de data. Patricia Savelberg, organisatie Nacht van Gulpen: “Er wordt tijdens de trainingstochten in groepsverband gelopen met een tempo van ongeveer 5,5 km per uur. Dit tempo wordt door baanleiders aangegeven. Hoewel iedereen voor eigen risico meeloopt, is de groep wel beveiligd door motorrijders en verkeersregelaars, net als tijdens De Nacht van Gulpen. We hopen weer op vele honderden wandelliefhebbers die deze fenomenale tocht door het holst van de nacht mee willen beleven”.


Online inschrijven t/m 15 juni
Het inschrijven en betalen gaat voortaan gemakkelijk en snel via het nieuwe, gemoderniseerde inschrijfsysteem. Je kunt zelfs meteen je ticket printen! Schrijf je in via www.nachtvangulpen.nl of via de Facebook pagina. Inschrijven kan t/m 15 juni. Natuurlijk kan er in het weekend van 18/19 juni ook nog ingeschreven worden in het gemeenschapshuis ’t Gulperhoes in de Rosstraat te Gulpen. Volg De Nacht van Gulpen via Facebook en/of Instagram voor het laatste nieuws!

- Advertentie -
Vorig artikelIn gesprek met college Gulpen-Wittem
Volgend artikelFotomiddag Noabere va Viele

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in