Op zondag 14 april organiseert schutterij St. Maternus uit Wijlre het jaarlijkse Koningsvogelschieten. De huidige regerend schutterskoning van St. Maternus Wijlre, John Smeets, wordt om 12.30 uur door de schutterij en Harmonie St. Gertrudis afgehaald aan zijn residentie aan de Kapelaan Janssenstraat. Gezamenlijk trekt het hele gezelschap vervolgens naar de schuttewei achter d’r Kwakkerpool bij Beertsenhoven.

Naast de erestrijd voor het koningsschap van de schutterij vinden daar ook de wedstrijden plaats voor de felbegeerde titel van Burgerkoning(in) 2024 en jeugdkoning(in) 2024. Opgeven hiervoor kan die dag tot 13.30 uur.

Voor de allerkleinsten staat er een springkussen. De schietwedstrijden starten na de officiële opening om 13.30 uur. Deelname aan het koningsvogelschieten staat open voor iedereen. Koning worden van de schutterij is uitsluitend voorbehouden aan leden van de schutterij. Lid maken van de schutterij kan ter plekke. Elke schutter dient een geldig legitimatiebewijs te kunnen overleggen.

Tijdens de schietwedstrijden staan de leden van de schutterij klaar om iedereen van een natje en een droogje te voorzien. Iedereen is welkom om deze spannende wedstrijden gade te komen slaan.

Na het bekend worden van de nieuwe schutterskoning wordt deze voorzien van het eeuwenoude koningszilver. Vervolgens worden de nieuwe schutterskoning, burgerkoning(in) en jeugdkoning(in), geflankeerd door de hele vereniging, begeleid naar schutterslokaal Hazen-Wijnen, alwaar het feest wordt voortgezet.

- Advertentie -
Vorig artikelKoningsdag te Slenaken op zaterdag 27 april 2024
Volgend artikelBAM Wonen en Krijtland Wonen kondigen start van nieuwbouwproject in Simpelveld aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in