Woensdag 11 oktober schoven 32 leerlingen van basisschool Op de 10 Bunder uit Wijlre hun voeten onder de tafel in de raadzaal van de gemeente Gulpen-Wittem voor een gezamenlijk ontbijt. Dat deden zij samen met burgemeester Nicole Ramaekers, wethouder Frans Derksen. Het ontbijt werd verzorgd door bakkerij ’t Stoepje, welke wekelijks te vinden is op de weekmarkt in Gulpen. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester en wethouder samen met de kinderen gesproken hebben over het belang van ontbijten. “Als gemeente willen we het belang van een gezond ontbijt blijven onderstrepen”, licht burgemeester Ramaekers toe. “Het is namelijk helaas een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. We zijn blij met de betrokkenheid en ambachtelijke bijdrage van bakkerij ‘t Stoepje”. Wethouder Derksen (Sociaal Domein) vult aan: “Daarom doen we niet alleen één keer per jaar mee aan het burgemeestersontbijt, maar stellen we in Gulpen-Wittem structureel, elke dag, jeugdontbijtjes beschikbaar voor gezinnen met kinderen die niet zo’n brede beurs hebben. Ik roep dan ook elke inwoner die hiervoor in aanmerking denkt te komen op om zich melden bij ons!”

Neem voor meer informatie over het jeugdontbijt in Gulpen-Wittem óf om u aan te melden voor deze regeling contact op met de gemeente door te bellen naar 14 043 of een e-mail te sturen naar info@gulpen-wittem.nl

Van 9 tot en met 13 oktober schoven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt. Dit initiatief is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt en wordt georganiseerd door stichting Ambachtelijke Bakkerij.

- Advertentie -
Vorig artikelMidweekwandeltocht vanuit Gulpen
Volgend artikelHet Grenzeloos Bocageland officieel erkend als grensoverschrijdend landschapspark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in