Dit jaar zal de Bronk van Slenaken vertrekken vanaf camping Welkom, bovenaan de Piemert (fam. G. Jacobs), en dus niet vanaf de kerk! Het vertrek is om 10.00 uur. Vanaf de camping zal de Bronk verder de gebruikelijke route volgen: over de Maastrichterweg naar de St. Jozefkapel, waar vanaf 10.30/10.45 uur de H. Mis zal worden opgedragen. Daarna verder over de Schilbergerweg naar beneden naar de H. Anna-kapel en na de zegen bij die kapel verder terug naar Slenaken. De afsluiting zal omstreeks 12.00 uur in de kerk zijn. Met de start bovenaan de Piemert wordt de route wat korter en minder bergopwaarts. Dus een stuk gemakkelijker te lopen! Kapelaan Marthoma en het kerkbestuur hopen dan ook dat velen in de Bronk kunnen en willen meelopen.

Parkeerplaatsen beperkt

Deelnemers aan de Bronk worden vriendelijk gevraagd om het liefst zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt op de camping te willen komen. Dat kan met eigen vervoer of eventueel met de Arriva-bus, of voor sommigen misschien zelfs lopend, voor wie dat kan of wil. Op de camping is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. De Arriva-bus vertrekt in Slenaken om 09.38 uur vanaf de halte schuin tegen- over Hotel Slenaker Vallei. Bij de camping is een bushalte. Met de Arriva-bus mee kan met de OV-chipkaart of met losse kaartjes die in de bus te koop zijn. Betalen in de bus kan alléén met een (bank)-betaalpas!

Pendelbusjes

Voor wie niet op eigen gelegenheid kan, of dat te lastig is, is de mogelijkheid om gebruik te maken van pendelbusjes die vanaf de kerk tussen 09.15 en 09.45 uur met enkele ritten naar de camping rijden. Voor informatie hierover, bel tel. 06-2234 8657. Geprobeerd wordt om zoveel mogelijk mensen te vervoeren, maar het aantal plaatsen is wel beperkt. Kom dan ook op tijd!

Alléén Bronk bij droog weer

Of de Bronk wel of niet door gaat op zondagmorgen 24 juli is die dag vanaf 08.00 uur te zien op de internet-website: www.parochiesems.nl (op de ‘Startpagina’ of ‘Homepage’ ). Uitgangspunt daarvoor zijn de weersverwachtingen voor Slenaken die dag tussen 10.00 en 12.00 uur op de ‘buienradar’.

Afsluiting van wegen i.v.m. de Bronk

Als de Bronk doorgaat, zullen de volgende we-gen op zondag 24 juli tussen 07.00 uur ’s morgens en 13.00 uur ’s middags voor alle verkeer worden afgesloten: de Maastrichterweg vanaf de kruising met de Biesweg tot aan de Planckerweg, de hele Schilbergerweg en de Kerkdel. Aanwonenden kunnen wel in of uit, alleen zal de doorgang bij de St. Jozefkapel beperkt of belemmerd zijn. Aan- wonenden krijgen huis-aan-huis bericht. Indien nodig, zal nog nadere informatie worden geplaatst op www.parochiesems.nl, op de ‘Startpagina’ en/ of onder “Informatie parochie Slenaken”.

Aansluitend aan de Bronk (naar verwachting omstreeks 12.00 uur), of als de Bronk niet doorgaat, ná de H. Mis van 10.45 uur, start de gezellige kermisviering op de Ankerplaats. Zie hiervoor de info van het Cultureel Comité en de Jonkheid.

- Advertentie -
Vorig artikelIn gesprek met college Gulpen-Wittem
Volgend artikelAvondwandelingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in