Buitendienst zet gemeente Vaals in de bloemetjes

Deze week zijn de medewerkers van de buitendienst in bijzijn van wethouder John Coenen (ruimtelijk domein, klimaat en duurzaamheid) begonnen met het ophangen van de bloembakken in de gemeente Vaals.

Hiermee is de start gemaakt met het opfleuren van de gemeente, niet alleen qua bloemen maar volgens de gemeente ‘hopelijk ook in brede maatschappelijke zin’.

Vorig jaar rond deze tijd moest er noodgedwongen besloten worden om alle niet-essentiële taken uit te stellen of zelfs helemaal te schrappen. Dit in verband met de uitval van personeel en beperkingen die vanuit de Rijksoverheid werden opgelegd. Daarom zijn de bloembakken vorig jaar niet opgehangen.

Forse inhaalslag

De afgelopen maanden is de buitendienst hard bezig geweest een forse inhaalslag te maken in het onderhoud van openbaar groen. Daarmee wil de gemeente de kwaliteit van de woon- en leefomgeving voor inwoners en bezoekers verhogen. Dankzij de buitendienst kan iedereen heel snel weer genieten van een bloeiend Vaals!

Nieuwe bakken met reservoir

In gesprek met wethouder Coenen legt kantonnier Rob Dodemont uit: “Sinds dit jaar hebben we nieuwe plantenbakken. Het inplanten van de bloembakken (hangers en straatbakken) en het ophangen en/of plaatsen is natuurlijk op een piekmoment arbeidsintensief, maar het échte werk zit hem in het onderhouden en in het water geven. Daar waar we met de oude bakken ongeveer om de dag de planten water moesten geven, hebben we nu bakken met een reservoir waardoor we nog maar twee keer per week een ronde hoeven te maken. Dat levert dus een behoorlijke besparing in tijd en geld op.”

- Advertentie -
Vorig artikelControles op ‘spookwoningen’ in Valkenburg aan de Geul
Volgend artikelVlagt u mee in Eijsden-Margraten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in