Burgemeester Akkermans aan het woord

Burgemeester Akkermans | Gulp en Geul Journaal

De zomer van 2020 was er een van tropische temperaturen en ongekende drukte. We hebben ons gastvriendelijk én gastveilig getoond, zoals de vele reacties van collega’s en bekenden uit het land bewijzen. Ik ben ontzettend trots op iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Op de hulpverleners en handhavers die onverstoorbaar hebben doorgezet.

Want corona gaat niet met vakantie. Het virus steekt weer de kop op. Richtte onze zorg zich eerst op ouderen en kwetsbaren, nu raken jongeren besmet. Met minder risico’s, maar toch. Moeten we strengere maatregelen accepteren? Laat u testen als u klachten heeft, download straks die app. Alleen zo smoren we een nieuwe besmettingsgolf in de kiem.

Nu die tweede golf sluimerend nadert, klinkt er een pleidooi om regionaal te denken en te handelen. Voor ons staat dat gelijk aan euregionaal. En dit keer zijn we voorbereid. We worden niet meer verrast door sluiting van de grenzen, maar kiezen voor euregionale solidariteit. Het vrije verkeer blijft. We passen ons, zo nodig met mondkapje, gewoon aan de situatie aan.

Als u wel eens een marathon heeft gelopen, weet u hoe belangrijk het is om de finish in zicht te hebben. Om te weten dat je halverwege bent, of bijna bij het eind. Bij de wedstrijd die u en ik lopen, hebben we geen idee. Misschien is het wel een ultramarathon. Ook die kunnen we aan. In estafette. Door op elkaar te letten en onze verantwoordelijkheid te nemen. Door niet voor onszelf, maar voor de ander te kiezen. Ik reken op uw steun.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

- Advertentie -
Vorig artikelDe vrouwelijke Freek Vonk van het Heuvelland – Kelly L’ Homme aan het woord
Volgend artikelD66, GroenLinks en de PvdA vanaf 2022 samen naar de verkiezingen als PRO in Eijsden-Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in