Burgemeester Akkermans aan het woord

Burgemeester Akkermans | Gulp en Geul Journaal

Burgemeester Akkermans deelt graag een bericht met de inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten. Het bericht luidt als volgt:

Beste inwoner,

De afgelopen week hingen in onze gemeente op veel plekken de vlaggen halfstok. Onze geliefde pastoor René Graat stierf op 11 april aan de gevolgen van een corona-infectie. Met paard en wagen, begeleid door de jonkheden, werd hij door ‘zijn’ dorpen gereden. Meer dan 600 dorpsbewoners in Reijmerstok, Banholt en Noorbeek brachten hem een collectief eerbetoon. Dát is de kracht van lokaal.

Het Heuvelland gaat dezer dagen in de weekenden op slot. Ook onze gastvrije gemeente kan niet anders dan dagjesmensen weren, voor hun eigen veiligheid en die van onze inwoners. Tweederde van ons gemeentepersoneel staat paraat om mensen vriendelijk te woord te staan. Ook dat is de kracht van lokaal.

Gezond en veilig voedsel halen we van dichtbij. Mensen ontdekken nieuwe plekken, restaurants spelen met afhaalsystemen in op de crisis. Boeren & Buren slaan de handen ineen. Sterrenkoks stellen hun recepten beschikbaar, we koken voor onze buurtgenoten, doen een beroep op Tafeltje Dekje. Allemaal de kracht van lokaal.

Als kleine gemeente worden we zwaar getroffen door het virus. We hebben, op één na, de meeste ziekenhuisopnames van heel Limburg. Dat is nogal wat. We willen graag terug naar een normale situatie, maar weten niet of dat nog kan. Beloken Pasen, de zondag na Pasen, is de Dag van Barmhartigheid. Laten we dat in gedachten houden en elkaar bijstaan, zodat we het leed uiteindelijk een plekje kunnen geven. Nu niet bij elkaar, maar wel mét elkaar!

Blijf gezond,

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

- Advertentie -
Vorig artikelDigitale raadsvergadering Gemeente Valkenburg
Volgend artikelMilan Baan uit Epen over zijn eindexamenperiode

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in