Als het aan het college van B en W Gulpen-Wittem ligt, sluit per 1 juli 2025 zwembad Mosaqua de deuren. In de raadsvergadering van 25 april aanstaande zal blijken of ook de raad hiermee akkoord gaat.

“Dit is geen leuke boodschap, zeker niet voor direct-betrokkenen”, lucht wethouder Jos Last zijn hart. “We volgen hierbij echter het advies van externe deskundigen, die ons in het kader van de ontwikkeling van de gebiedsvisie Landsraderweg fase 1 bij staan”. Deskundige Ando van de Pol laat weten dat er heel wat zorgvuldig researchwerk aan vooraf is gegaan, om tot deze eindconclusie te komen. Hij geeft aan dat het in 1992 gerealiseerde Mosaqua aan aantrekkingskracht flink heeft ingeboet. Dit komt deels door concurrentie uit binnen- en buitenland, maar ook door het feit dat Mosaqua-bezoekers intussen ook andere vormen van recreatie hebben ontdekt. Door deze tendens moet de gemeente elk jaar veel gemeenschapsgeld ( € 250.000,-) bijpassen om de boel draaiende te houden. Op den duur wordt dit bedrag alleen maar groter, wil men Mosaqua met de tijd mee laten gaan. Daar komt nog eens op termijn een groot bedrag bij, om het gehele complex volgens de thans geldende regels te verduurzamen. “In alle, door ons berekende alternatieve scenario’s om Mosaqua in andere of afgeslankte vorm te behouden, blijven grote jaarlijkse financiële offers vereist”, legt van de Pol uit. Reden voor van de Pol en kompaan Jos Bauer het college voor te stellen Mosaqua gewoon te slopen en vervolgens fase 2 van de gebiedsvisie aan de Landsraderweg te gaan concretiseren. Daarbij wordt dan ook de Pyramide en de klimhal meegenomen.

Waarom dan nu niet meteen tot sluiting overgaan?

“Dat vinden we niet zo netjes ten aanzien van het personeel, dat dan van vandaag op morgen op straat komt te staan. Per slot van rekening zijn we als gemeente eigenaar van Mosaqua en willen we die mensen de tijd gunnen om elders een toekomst te zoeken. Nu hebben deze mensen meer dan een jaar de tijd om naar een nieuwe werkplek uit te kijken”, licht wethouder Last de geplande einddatum van Mosaqua toe.

- Advertentie -
Vorig artikelToneelvereniging ’t Trefpunt speelt 3 keer de klucht “Barst”
Volgend artikelNordic Walking in Lente en Zomertijd: maar wel in voorjaarsstappen vooruit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in