Goede voornemens om meer te bewegen in buitenlucht neem je het best in het voorjaar. Het zonnetje en daarmee ontluikend groen stimuleren natuurlijk extra. Ideale tijd om te gaan stappen. Met of zonder stokken, vaker, verder, meer of minder heuvels, vlak. Wandelen is eenvoudig en verbazend effectief. Ook wetenschappelijk bewezen. Google maar ‘ns op ‘De kracht van wandelen’. Verbetering van fysieke gesteldheid begrijpt iedereen natuurlijk. Steeds meer echter wordt ook de positieve invloed op hersenen en stemming duidelijk. René Spierts, Nordic Walker uit Vijlen (zie www.renespierts.nl) walkt graag in de natuur. Liefst onverhard. Al 20 jaar biedt hij een breed spectrum aan kleinschalige wandelmomenten aan. Dat beleeft beter, vind hij. Met meer respect voor natuur en elkaar. Naast de wekelijkse groepjes (stimuleert vaak extra), nu met ingang van lente en zomertijd extra walkjes. De alternatieve Dutch Mountain Trail, waarbij tijdens 2 dagen meer dan 45 km en 800 hoogtemeters overwonnen worden op 23/24 maart is echt wel voor geoefende wandelaars. Met of zonder stokken.

Eerste kennismaking

Kennismaking met Nordic Walking kan op 2 april (3 km) en CrossFit Walking (op 11 april). Met 2 ‘benen’ extra, meer steun en stabiliteit maar ook meer workout. Voor elk wat wils dus. Doordat je bovenlichaam en armen mee gaan werken, meer bewegen in evenveel tijd dus. Met ieders eigen, lijfelijke ervaring van beperking, loopt René soms met mensen die tijdelijk of meer permanente mobiliteitsproblemen hebben. Pak die kans op maandag 8 april tijdens de ‘Vlakke Walk 5’.

Bijna iedereen kan grenzen verleggen! Geprikkeld door de ‘Kracht van wandelen’ en de natuur? Neem dan eens vrijblijvend contact op met genoemde René of kijk op www.renespierts.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelCollege Gulpen-Wittem wil zwembad Mosaqua sluiten
Volgend artikelOp vrijdag 22 maart in zaal Sport: Pubquiz ‘De slimste vogel’ bij IVN Eys

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in