Op zaterdag 9 april komen vele wielerliefhebbers om deel te nemen aan de Toerversie Amstel Gold Race. De organisatie als ook de deelnemende gemeenten zijn zich ervan bewust dat dit ook hinder voor omwonenden met zich meebrengt maar hopen dit zoveel mogelijk te beperken door diverse maatregelen. Zo worden deelnemers door de organisaties gewaarschuwd middels reglementen en zijn er tientallen motoren op het parcours op de deelnemers te controleren. De deelnemers dienen zich bij een toertocht aan de verkeersregels te houden!

Mochten zich deelnemers (herkenbaar aan hun stuurbordje en rugnummer) ernstig misdragen, noteer dan alstublieft hun deelnamenummer en geef dit door via info@amstelgoldrace.nl met een duidelijke omschrijving van het voorval. Zeer ernstige voorvallen kunnen uiteindelijk leiden tot uitsluiting voor komende edities. Andere klachten kunnen gemeld worden via telefoonnummer 043-2030019.

Route wedstrijd

Tevens vindt er op zondag 10 april de wedstrijd plaats. Hieronder vindt u de route:

Oproep voor uw medewerking tijdens de Amstel Gold Race

De fietsers rijden met een enorme snelheid, daarom proberen de gemeentes een optimale veiligheid te waarborgen tijdens de duur van de doorkomst(en). Hiervoor hebben zij echter uw hulp nodig!

Let daarom op de volgende zaken:

  • Laat geen huisdieren loslopen in de omgeving van uw pand;
  • Waarschuw spelende kinderen;
  • Parkeer uw voertuig niet op de weg;
  • Mocht u onverhoopt, met welk vervoermiddel dan ook, toch van huis moeten, neem dan altijd de door de renners te volgen richting, blijf achter de bezemwagen (bezems en  groene vlag), neem afstand in acht, matig uw snelheid en verlaat het parcours zo snel mogelijk op het eerstvolgende kruispunt;
  • Als een groep renners nadert, stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg;
  • Volg de richtlijnen die u op de kruispunten door politie, bevoegde personen of verkeersregelaars worden gegeven.

Alvast hartelijk dank voor uw sportieve medewerking!

- Advertentie -
Vorig artikelGemeente Valkenburg aan de Geul start onderzoek: “Hoe wil jij (later) wonen in onze gemeente?”
Volgend artikelInformatiebijeenkomst nieuwbouw Vijlen Zuid-Oost op 19 april

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in