Decorette Franssen is een kwaliteitsbedrijf op het gebied van complete woninginrichting in tweede generatie aan de Rijksweg 64 in Gulpen. Huidige trotse eigenaar sinds 2014 is Roy Franssen (39), die echter al in 2004 zijn intrede had gedaan om zijn ouders Wiel en Ria in hun VOF te assisteren.

De winkel werd al in 1964 door de familie Vleugels onder de naam ‘Doe het zelf’ als verf- en behangzaak opgericht. Vanaf 1972 ging de zaak verder onder de huidige naam Decorette. Het was in 1992 dat Roy’s ouders Wiel en Ria Franssen de winkel overnamen. Wiel was toen reeds 28 jaar werkzaam geweest bij “Doe het zelf/Decorette”. Maar nu is sinds zes jaar de tweede generatie aan zet in de persoon van de 39-jarige Roy Franssen, die achter de schermen nog wat wordt bijgestaan door zijn coöperatief ingestelde ouders.

COMPLETE WONINGINRICHTING
Desgevraagd geeft hij bereidwillig een dwarsdoorsnede van het inmiddels 28 jaar bestaande familiebedrijf: “Decorette Gulpen beschikt over een breed assortiment op het gebied van complete en veelzijdige woninginrichting. We voeren een breed pakket voor het huis behalve meubels, zowel voor de ramen, vloeren, vloerkleden, tapijten, gordijnen, wandbekleding, verlichting, binnen- en buitenzonwering, horren en verf (bij dat laatste product niet de schilderwerkzaamheden omvattend).” Van aansprekende, bekendere kwaliteitsmerken op deze deelgebieden is Decorette Franssen dealer. Noemen we slechts bij verf Sikkens en Flexa, bij behang met een enorme keuze uit een 200-tal behangboeken de topmerken Eijffinger en ARTE, bij vloeren CORETEC en Desco, bij laminaat Quick Step, bij horren Unilux, en bij zonwering Luxaflex. Maar het merkenassortiment is veel uitgebreider.”

ALLES ONDER ÉÉN DAK
Desgewenst kan men voor een totaaloplossing voor het interieur zorgen. Goed te weten dat hier alles onder één dak te vinden is. Het is mogelijk de klant te verwennen met een compleet pakket, waarbij de geroutineerde creatieve interieurverzorger Anne (reeds sinds 2009 bij Decorette werkzaam) en Cindy (sinds 2019 in Gulpen actief) wat betreft interieurstyling iedereen serieus van advies kunnen dienen.

Natuurlijk is deze begeleiding met interieuradvies op maat, waaraan ook Decorette-eigenaar Roy regelmatig zijn steentje bijdraagt, gratis. Of het nu gaat om een perfecte vloer, de juiste wandbekleding of de ideale raamdecoratie, voortdurend wordt er gestreefd naar mooie, smaakvolle combinaties. Bij dit alles is van aanvang af een persoonlijk woonadvies aan huis inbegrepen. “We staan voor iedereen klaar met gratis en nauwkeurig inmeten, vakkundig en betrouwbare montage, ophangen en plaatsing.” Bij dat laatste heeft buitendienstmedewerker Ivo, die al sinds 1993 bij Decorette Gulpen een vertrouwd gezicht is, een flinke vinger in de pap. Ivo is al vele jaren vaste monteur. Naast zijn vakkundigheid op het gebied van montage is hij ook steeds goed gehumeurd.

VERTROUWEN EN STERKE SERVICE
Wat vormen de troeven van dit reeds 28 jaar aan de weg timmerende kwaliteitsbedrijf op woninginrichting gebied? Waarmee nieuwe klanten worden aangetrokken en bestaande oude clientèle steeds de weg terugvindt naar Decorette Gulpen? Roy heeft geen denkpauze nodig: “Ik geloof dat dit vooral komt door het vertrouwen dat de klant in ons heeft. En natuurlijk ook door onze betrouwbare en sterke service. De mond-tot-mond reclame dat mensen tevreden zijn, gaat als een lopend vuurtje verder. We hebben veel vaste klanten, die van ouders op nageslacht bij ons terugkeren. Wij streven ernaar een vertrouwensband op te bouwen, die we nooit zullen beschamen. Alles nemen we serieus: zowel het ophangen van producten alsook het leggen van vloeren, daarnaast de eventuele reparaties en het opheffen van gemelde klachten. We zijn niet eerder tevreden dan wanneer er voor beide partijen, op basis van onze ijzersterke garantie, een goede, acceptabele oplossing is gerealiseerd.

De breed uitgewaaierde klantenkring van Decorette Franssen, die vooral in de gehele gemeente Gulpen-Wittem met haar 10 kerkdorpen, de gemeente Eijsden-Margraten, maar ook voor een deel in Vaals, Simpelveld en Bocholtz te vinden is, heeft zelfs uitlopers richting Maastricht, Heerlen en Teuven (B). Kwaliteit en service verloochenen zich niet.

ALLROUND VAKMAN
Wat is Roy’s rol binnen zijn eigen bedrijf?
Hij begint spontaan aan een opsomming van werkzaamheden: “Eigenlijk zit ik als zelfstandige franchiser in alle facetten van ons Decoret- te. Ik sta in de winkel, geef advies, help de klanten, ga ook op huisbezoek om bij de mensen hun thuissituatie te bekijken en exact op te me-ten. Zodat je bij de praktische uitwerking niet voor verrassingen komt te staan. Dat is onze kracht. Natuurlijk ga ik ook vaak mee monteren. Vandaag bijvoorbeeld was ik de hele dag op montage en morgen wordt het nóg drukker. Inderdaad ben ik allround bezig. Het wordt op prijs gesteld wanneer we mensen zoveel mogelijk werk uit handen nemen.”

CORONATIJD BIEDT EXTRA KANSEN
En dan volgt er desgevraagd, aanhakend bij de ‘unheimliche’ dreiging van het coronavirus, een onverwachte constatering: “We hebben er gelukkig, afkloppen!, tot nu toe helemaal geen last van ondervonden… Mensen zijn thans veel thuis en komen op herstelideeën voor een verbouwing of renovatie. Ze kunnen niet op vakantie, geen weekendje weg, geen terrasje pikken. Ze beginnen dan maar hun huis op te knappen. Bij ons is de verkoop in de voorbije weken aangetrokken, omdat de mensen zijn beginnen te klussen. De doe-het-zelf artikelen vliegen de deur uit.”

Winkel met 3 vloeropppervlaktes…
De 200 m2 grote Decorette-zaak aan de Rijksweg 64 in Gulpen beschrijven is zo eenvoudig nog niet.

Eigenaar Roy Franssen waagt zich toch aan een poging: “Onze winkel bestaat min of meer uit 3 etages: niet boven elkaar, maar met 3 vloer- oppervlaktes. Je komt op het grootste gedeelte binnen, waar zich in de showroom helemaal bij het begin de verfafdeling bevindt, dan wordt de raamdecoratie zichtbaar. Vervolgens kun je door een achterdeur naar boven of naar beneden, dus naar een hogere of een lagere etage. Daar zijn ook bepaalde productgroepen uitgestald. Beneden is de vloerenafdeling, ook de buitenzonwering en de horren, welke belangrijk zijn in ons assortiment, en boven is o.a. ons mega assortiment behang en gordijnen te vinden. Men kan kiezen uit effen behang, patroon-, foto-, kinder- en vliesbehang, ook ecologisch en vinylbehang.

We voeren inderdaad echt een brede algehele mix. Op dit moment gelden verf, raamdecoratie en buitenzonwering met terrasschermen, uitvalschermen, rolluiken, elektrische rolluiken en screens als hot topics. Dat is onze sterkte, dat we veel producten voeren. We presenteren een compleet plaatje. Bij ons vind je veel naar ieders gading.” De nieuwe website van Decorette Franssen in Gulpen is recentelijk online gegaan, bedoeld om nóg meer nieuwe klanten naar deze site te trekken.

Decorette Franssen, Rijksweg 64, Gulpen
(tel. 043-4501626; gulpen@decorette.nl)
is een bezoek meer dan waard!

- Advertentie -
Vorig artikelVoorkom overlast – zet uw afval niet te vroeg buiten
Volgend artikelKoning aanwezig bij Memorial Day

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in