Voorkom overlast – zet uw afval niet te vroeg buiten

Afval dat te vroeg buiten wordt gezet is voor veel mensen een doorn in het oog. Daarnaast zorgt het, vooral op dagen met veel wind, voor onnodig veel zwerfvuil. Het is ook niet toegestaan. Rond het aanbieden van huishoudelijk afval gelden namelijk een aantal regels. Om overlast door weggewaaid afval en voor andere omwonenden zoveel mogelijk te beperken verzoeken wij u om het afval pas op de inzameldag zelf aan te bieden.

PMD-zakken, BEST-tassen en GFT-emmers (voor hoogbouw) worden vanaf 08.00 uur opgehaald. Oud papier en de restafval- en GFT-containers worden vanaf 07.00 uur opgehaald. Houd hiermee rekening bij het aanbieden van uw afval. Wanneer het voor u niet mogelijk is om uw afval ’s ochtends vóór deze tijden aan te bieden is het ook toegestaan om het afval de avond ervoor buiten te zetten, maar pas na 20.00 uur.

Daarnaast verzoeken wij u om de PMD-zakken aan elkaar vast te binden voordat u ze aan de straat legt. Bind papierbundels vast met touw en maak dozen goed dicht. Los karton kunt u eventueel bundelen met een touw of plaats indien mogelijk een zware doos met papier op het karton.

Na de inzameling moeten de containers uiterlijk om 20.00 uur weer van de aanbiedplaats weg zijn gehaald. U riskeert een boete wanneer u zich niet houdt aan de aanbiedregels.

- Advertentie -
Vorig artikelWie verdient een lintje? Draag iemand voor!
Volgend artikelDecorette Franssen: Een veelzijdig kwaliteitsbedrijf in tweede generatie voor woninginrichting in vele smaakvolle facetten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in