Eerste activiteit in 125-jarig Jubileumjaar: Music Factory Songfestival van harmonie St. Gertrudis

Wijlre – In Maastricht dachten ze het Eurovisie Songfestival te kunnen gaan organiseren, maar het Music Factory Songfestival komt binnenkort toch echt naar Wijlre. Wat staat er te gebeuren? De afgelopen maanden hebben leerlingen van basisschool Op de 10 Bunder op initiatief van harmonie St.Gertrudis muzieklessen gehad over alle uitingen van muziek, zoals zingen en een instrument bespelen. Uitgangspunt is dat iedereen muziek kan maken.

Om te laten zien wat er is geleerd én om in te spelen op de actualiteit wordt daarom op zondagmiddag 19 januari het Music Factory Songfestival in Wijlre georganiseerd. Het programma heeft nadrukkelijk een link naar het succes van Duncan Laurence en (wat langer geleden) ABBA. Zang, dans en muziek door de basisschool- en harmonieleerlingen wordt afgewisseld met muziek door het orkest en de drumband van harmonie St.Gertrudis. Tijdens het programma wordt tussendoor de link gelegd met de harmonie instrumenten en het spelen in de harmonie. Na de voorstelling mag iedereen zelf kennismaken met de muziekinstrumenten en uitproberen.

Het Music Factory Songfestival begint om 15:00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er voor de deelnemers en hun fans een gezellig samenzijn. Voor harmonie St. Gertrudis is dit de eerste activiteit in het jubileumjaar 2020, waarin het 125-jarig bestaan uitgebreid gevierd gaat worden. Logischerwijs begint men met de jeugd en men hoopt die dag vele leerlingen, (groot-) ouders en andere belangstellenden te mogen begroeten. Het Music Factory Songfestival vindt plaats in gemeenschapshuis het Wielderhoes te Wijlre en is gratis toegankelijk.

- Advertentie -
Vorig artikelKinderzitting Breuzelèèrkesriek in Mechelen
Volgend artikelNieuws van de Wijlrese Paus Franciscusgroep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in