Wijlre – In de week voor Kerstmis zijn de vrijwilligers van de Paus Franciscusgroep van de St.Gertrudisparochie in Wijlre in de weer geweest om zelf 70 kerstpakketten samen te stellen en vervolgens te bezorgen. Men laat weten: “Daarbij zijn we met name op zoek gegaan naar mensen die een arm om hen heen goed kunnen gebruiken. Het gaat dus niet in de eerste plaats om mensen die het financieel niet breed hebben, maar mensen die een hart onder riem kunnen gebruiken. Mensen en gezinnen, die getroffen zijn door ziekte of gemis van een dierbare, het verlies van een baan of een moeilijke periode hebben doorgemaakt. We hebben geprobeerd een beetje licht te brengen en te laten merken dat ieder mens meetelt. Ieder mens is waardevol!

De huisartsenpraktijk van Wijlre heeft niet alleen financieel bijgedragen aan de kerstpakkettenactie, maar ook logistiek. Meer dan een derde van de kerstpakketten zijn via de huisartsenpraktijk verdeeld. Ook basisschool Op de Tien Bunder en maatschappelijk werk Traject van de gemeente hebben geholpen. De privacyregels hebben we daarbij uiteraard gerespecteerd. Het overgrote deel van de pakketten is bezorgd bij mensen die afgelopen jaar geen pakket hebben gekregen en een klein deel bij mensen die ook vorig jaar een hart onder de riem konden gebruiken.

Opvallend is dat het aantal suggesties van adressen van mensen bij wie een pakket goed op zijn plaats zou zijn beperkt blijft. Iedereen kent wel iemand in zijn buurt of familie die een arm om zich heen verdiend zou hebben en waar een kerstpakket op zijn plaats zou zijn. Misschien is het bescheidenheid, maar we zouden tips erg waarderen. Hopelijk krijgen we volgend jaar meer ideeën aangereikt.

Ook opvallend is het draagvlak vanuit de mensen van Wijlre voor deze actie, die ongeveer € 2.000,- kost. Belangrijke bijdrage leveren de winkeliers van Wijlre, die de spullen voor in de kerstpakketten met fikse kortingen hebben geleverd. Heel veel dank daarvoor aan Bakkerij Henrotte, ’t Krieltje, boerderijwinkel Fromberg, kaashandel Peerboom, tuincentrum Kapolder, Spar Willems en drukkerij BPR. Maar ook de bezoekers van de vieringen met Kerstmis in de parochiekerk van Wijlre hebben flink bijgedragen. De kerkdeurcollectes leverden maar liefst € 692,50 op en in de collectebus zat ook nog eens € 211,70.

De huisartsenpraktijk Wijlre, het Cultuurfonds Wittem, een aantal particulieren en bedrijven hebben hun financiële bijdrage via de bank overgemaakt, zodat de actie financieel geheel is gedekt. Heel erg bedankt daarvoor! En iedereen heel erg veel dank voor ieders medewerking aan de kerstpakkettenactie 2019! Omzien naar elkaar doet goed.”

- Advertentie -
Vorig artikelEerste activiteit in 125-jarig Jubileumjaar: Music Factory Songfestival van harmonie St. Gertrudis
Volgend artikelNieuwjaarsconcert Epen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in