Op zondag 3 oktober 2021 vindt in Wahlwiller de eerste Limburg Wijnmarathon plaats. Hardlopers verkennen onze prachtige wijnregio over onverharde wegen en paden, een zogenaamde trailrun.

Zie de prachtige vergezichten en wijngaarden
Ruik de natuur van Zuid-Limburg
Proef de prijswinnende wijnen en typisch Limburgse hapjes, zowel onderweg als bij de finish
Voel de typerende heuvels van Zuid-Limburg in je benen


Het evenement wordt georganiseerd met 3 doelstellingen:
• Promotie van de wijnregio Zuid-Limburg
• Promotie van Zuid-Limburg als hardloopregio
• Genereren van gelden voor het onderzoek naar kinderkanker

Het eerste initiatief is genomen door Roger van der Linden (Stichting For a Kid’s Smile) die reeds vele activiteiten organiseerde om gelden te genereren voor Kika. The REAL Running Dinner, dat reeds 3 keer in Vijlen werd gehouden was de opmaat naar deze wijnmarathon. In Raymond Beeren van Bearsports (dé expert voor trailrunning in ZuidLimburg) vond hij een enthousiaste founding partner. In die opstartfase was ook Patrick Franken (wijnkenner, hardloper en grondlegger van de Koning van Spanje Trail) actief betrokken.


De start en finish van de eerste editie worden gesitueerd op het terrein van de Wahlwiller Wijnfeesten, tevens het startpunt van de in 2019 gelanceerde permanente Routes des Vins. Het parcours zal grotendeels over onverharde wegen gaan, langs en wellicht zelfs door diverse wijngaarden. Bij de tussenstops worden de lopers getrakteerd op typische Limburgse hapjes, sfeervolle muziek en uiteraard een paar slokken Limburgse wijn! Na de finish wacht een bijzondere medaille en natuurlijk nog meer wijn.

- Advertentie -
Vorig artikelGemeente Valkenburg a/d Geul zoekt verenigingen voor het ophalen van oud papier
Volgend artikel‘We are bock!’ Valkenburgse Bokkenweken van start

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in