Valkenburg aan de Geul staat in de maand oktober in het teken van de 6e editie van de Valkenburgse Bokkenweken. Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken komt de typische bokkenhistorie en cultuur weer tot leven. Kom de ‘Bok ’n Kunst’ route lopen en steun het goede doel, ga op avontuur door Valkenburg of dompel je onder in de wereld van de blues tijdens ‘Bok ‘n’ Blues’. Voor de kinderen zijn er ook speciale activiteiten en natuurlijk zijn er in de Valkenburgse horeca verschillende soorten bockbier te proeven, waaronder het nieuwe bier ‘AUW BOCK’. Ook met de beschikbaarheid van een ‘Bock au Vin’ dit jaar komt de culinaire cultuur van weleer goed tot zijn recht.

Bokkenparade

Op zondag 3 oktober vindt de officiële opening plaats met een rondgang van het eerste vaatje bockbier door het centrum van Valkenburg onder muzikale begeleiding van harmonie Kur-Kapel Falcobergia en diverse Valkenburgse schutterijen die zich in vol ornaat presenteren tijdens deze ‘bokkenparade’.

Tegelijkertijd vindt dan ook de lancering plaats van “AUW BOCK”, een herfstbock gebrouwen door BATJES i.s.m. de Valkenburgse Bokkenweken. Laat je niet afschrikken door de naam. Dit bier is voor auwe bokken, dartele jonge geitjes en alles daartussen (vanaf 18 jaar).

Bock au Vin

Krachtig en uniek was Bokkenrijdersleider Anthoon Boschde Glaeser uit Staats Valkenburg (Heek). Deze herbergier en glazenmaker vluchtte in de herfst van 1774. Het gerucht gaat dat hij alleen de allerbeste wijn goed genoeg vond voor glazen van zijn makelij. Vol trots lanceert de Valkenburgse Bokkenweken dan ook dit jaar “Anthoon”, een samenwerking met Stan Beurskens van Wijndomein St. Martinus, de beste wijnmaker van Nederland en België. Anthoon is een Limited Edition 12,5% vol Gris de Villare 150cl magnum, die exclusief voor de Valkenburgse Bokkenweken is gebotteld in een oplage van 100 stuks. Op www.bokkenweken.nl staat meer informatie over bijvoorbeeld de verkrijgbaarheid.

Bok ’n Kunst

Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken sieren diverse kunstwerken rondom het thema ‘Bokkenliefde’ de etalages in het centrum, te volgen via een speciale kunstroute. Deze kunstroute is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Shop in de Lindenlaan en de deelnemende locaties. Bewonder en beoordeel de getoonde werken. De winnende werken zullen 3 maanden tentoongesteld worden in Museum Valkenburg. En wil jij de trotse bezitter worden van één van deze kunstwerken? Biedt dan de gehele maand oktober mee tijdens de online veiling via https://www.boknkunst.nl/. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar het project ‘eenzame ouderen’ in Valkenburg. 

Bok ’n Blues

Op zondag 24 oktober word je meegevoerd in de wereld van de blues.  Bockbier, Blues en Bites zorgen voor  een ongedwongen sfeer in historisch Valkenburg. Bij de volgende locaties kun je genieten van live bluesmuziek met een bockbiertje in de ene hand en een bite in de andere hand: Eetcafé ’t Pleintje, Pub 13-i, De Post i.s.m. Bistro Beleef, Pub Henry VIII en Bar Bistro de Michiel.

Bökskes en Geitjes

Ook de allerkleinsten onder ons mogen natuurlijk niet vergeten worden. Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken worden diverse attracties en leuke activiteiten met betrekking tot de Bokkenrijders aangeboden. Kom en geniet met je gezin van een dag vol activiteiten in Valkenburg en ga op zoek naar de Bokkenrijders in Mergelrijk, maak de gekste bokkensprongen in het Bounce Adventure van  Agogo Valkenburg of beleef een dag vol plezier binnen en buiten bij KinderSpeelBoerderij ’t Bukske waar je oog in oog zult staan met bokken en geiten.

Bokkengeheimen

Ontdek boven- en ondergronds meer over de legende van de bokkenrijders tijdens de grottentocht in Valkenburg of met Pieters Geheim, een outdoor escaperoom gebaseerd op het verleden van de Bokkenrijders. Een roversbende die vroeger actief was in o.a. Valkenburg. Deze outdoor escaperoom is uitdagend, uniek en geschikt voor alle leeftijden.   

Bok ‘n Boeh

Van 28 t/m 31 oktober is het Halloween in Valkenburg en transformeert het Sprookjesbos in een waar Horrorbos. Tijdens de avonden laat een boosaardige verteller alle duistere wezens in het Horrorbos hun krachten bundelen. Het bos wordt volledig bedekt door een griezelige mist. De meest dappere bezoekers kunnen een kijkje nemen in de grot met niet eerder vertelde sprookjesverhalen of in het huis van verteller Kwadekracht. Dit is uiteraard niet zonder risico… Adviesleeftijd 8+.

Voor meer informatie en boeken >www.valkenburgsebokkenweken.nl

- Advertentie -
Vorig artikelEerste wijnmarathon van Nederland in wijndorp Wahlwiller
Volgend artikelHoe fit bent u? Gratis fitheidstest vanaf 55 jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in