De Gemeente Valkenburg aan de Geul is op zoek naar een vereniging die wil meehelpen bij de inzameling van oud papier en karton. De vereniging slaat zo twee vliegen in een klap: je draagt bij aan het goed scheiden van afval en je kunt de verenigingskas spekken. De vacature is voor 1 jaar (met de mogelijkheid tot verlenging), de inzamelingen vinden (onder voorbehoud) plaats op de laatste woensdag van de maand in de oneven maanden en starten in januari 2022. Reageren kan tot en met 8 oktober 2021. Aanmelden kan per email: info@valkenburg.nl

Wat ga je doen?

De gemeente Valkenburg aan de Geul laat maandelijks het oud papier inzamelen door Pre-Zero. Bij deze inzameling rijden er 3 vuilniswagens met chauffeur in de wijk. De vereniging gaat voor de “beladers” zorgen. De beladers lopen achter de vuilniswagen aan en pakken het oud papier op van de trottoirs en zorgen ervoor dat dit in de vuilniswagen landt. Per vuilniswagen zijn er 3 beladers noodzakelijk om alles soepel te laten verlopen. De route wordt in de even maanden uitgevoerd door Harmonie Concordia, in de oneven maanden kan jouw vereniging deze inzameling verzorgen. De route start elke laatste woensdag van de maand om 18.00 uur en duurt ongeveer 2 uur (rondom feestdagen kan de inzameldag verschuiven).

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Voldoende vrijwilligers (9 personen per keer) die namens de vereniging als beladers aan de slag gaan. Deze vrijwilligers moeten 18 jaar of ouder zijn.
  • Iedere vrijwilliger moet gecertificeerd zijn door Pre-Zero. Hiervoor is een trainingsvideo beschikbaar en moeten een aantal meerkeuzevragen beantwoord worden. Indien dit met succes wordt afgerond krijg je van Pre-Zero een persoonlijke pas en mag je deelnemen aan de inzameling.
  • Verder draag je tijdens de route werkschoenen, handschoenen en een geel/oranje hesje. Deze materialen worden eenmalig door de gemeente aan alle beladers bezorgd.

Wat levert het op?

Het aantal kilogrammen dat is opgehaald wordt door Pre-zero gewogen. Op basis hiervan ontvangt de vereniging een vergoeding.

Reageren kan tot en met 8 oktober 2021, voor meer info kunt u contact opnemen met de Gemeente Valkenburg aan de Geul via 14043. Aanmelden kan per email: info@valkenburg.nl

Wat zijn de spelregels?

  • De vereniging moet zijn gevestigd in het inzamelgebied
  • De vereniging moet van de gemeente jaarlijks regulier subsidie ontvangen
  • De vereniging moet beschikken over voldoende eigen leden van 18 jaar of ouder, die voor de inzameling kunnen zorgen.
  • Bij over-inschrijving door verenigingen, die allen aan de criteria voldoen, beslist het lot.
  • Indien zich geen (geschikte) verenigingen melden die gevestigd zijn in het inzamelgebied, kunnen ook verenigingen uit andere inzamelgebieden in de gemeente Valkenburg aan de Geul voor aanwijzing als inzamelaar van oud-papier in de wijk Berg-Geulhem aanmerking komen, mits deze verenigingen wel voldoen aan de overige toewijzingscriteria.
- Advertentie -
Vorig artikelTijdelijke werkzaamheden rondom wandel- en mountainbikepad Lintjesveldpad Heijenrath
Volgend artikelEerste wijnmarathon van Nederland in wijndorp Wahlwiller

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in