De gemeente Eijsden-Margraten zet zich volop in voor een rookvrije generatie, en onlangs zijn er wederom 47 nieuwe locaties in de gemeente rookvrij verklaard. Met dit initiatief wil de gemeente actief bijdragen aan een gezondere toekomst voor haar inwoners en vooral de jongere generaties beschermen tegen de schadelijke gevolgen van roken.

In een recente ontwikkeling heeft het team van openbare werken zich ingezet om rookvrije borden te plaatsen bij alle speeltuinen en speelvelden in de gemeente. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat kinderen in een rookvrije omgeving kunnen spelen en opgroeien.

Daarnaast doet de gemeente een oproep aan leden van sportverenigingen om samen te werken aan een rookvrije omgeving op sportlocaties. Leden van sportverenigingen worden aangemoedigd om de aankoop van rookvrije materialen te declareren voor een bedrag tot €250,-. Dit financiële steuntje in de rug is bedoeld om sportclubs te ondersteunen bij het creëren van rookvrije zones op hun terreinen.

Voor meer informatie over dit initiatief en de mogelijkheden voor declaraties, kunt u terecht op de website www.eijsden-margraten.nl/rookvrij.

- Advertentie -
Vorig artikel40 miljoen euro voor een groen en gezond Zuid-Limburg
Volgend artikelIn Memoriam Hub Steijns door Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Gregorius Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in