Op zaterdag 7 oktober hebben wij afscheid genomen van ons lid, de heer Hub Steijns. Hij is maandag 2 oktober in Kerkrade overleden.

Hub Steijns werd in 1958 lid van het Kerkkoor in Mechelen. Het koor kreeg er toen een trouwe zanger bij vanuit het buurdorp Nijswiller ,waar hij als 14-jarige begon als kerkzanger. De gregoriaanse gezangen waren dus niet vreemd voor hem. In Mechelen werd serieus gerepeteerd, want er werden ook meerstemmige missen door het – uitsluitend uit heren bestaande – Kerkkoor gezongen.

Na enkele jaren kreeg Hub een plekje achter de bestuurstafel. Tijdens zijn bestuursperiode werden in 1974 het Kerkkoor en het Dameskoor samengevoegd tot het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Gregorius. Ook hier zong Hub met veel plezier bij de bassen. Hij genoot van de mooie meerstemmige Mozart-missen. Van 1962 tot 1976 was hij de penningmeester van onze vereniging. Tot 1984 bleef hij bestuurslid.

In 2008 werd de heer Steijns tijdens het Caeciliafeest gehuldigd als jubilaris. Hij was 50 jaar lid van ons koor en 60 jaar kerkzanger. Als waardering kreeg hij toen het aanvullend insigne behorende bij zijn gouden eremedaille van de St. Gregoriusvereniging. Vanaf 2009 zong de heer Steijns niet meer bij het Gemengd Koor. Wel bleef hij een trouwe zanger van onze Schola Cantorum. Vele jaren stond hij elke zondag op het oksaal om de eucharistieviering met een kleine groep zangers op te luisteren. Verder zong hij nog jaren mee met volkszang en bij het Begrafeniskoor.

Tijdens de jaarlijkse Caeciliafeesten zorgde Hub Steijns steevast voor een vrolijke noot. Ieder jaar weer werd er een nieuwe sketch geboren. Hij wist de lachspieren van de koorleden dan goed te activeren. Ook hebben we veel tekeningen van zijn hand in ons archief, o.a. leuke afbeeldingen van ons koor op programmaboekjes, affiches e.d..

In 2015, op 80-jarige leeftijd, stopte hij met zingen en werd hij één van onze rustende leden. Hij wilde niet meer op de voorgrond treden. Daarom hebben wij zijn 60-jarig lidmaatschap in 2018 in stilte gevierd. Zijn liefde voor de Gregoriaanse gezangen bleef bestaan. De Graduale Romanum waar hij zo vele jaren uit gezongen had, was nog steeds in zijn bezit. Door “zijn Schola Cantorum” en het Gemengd Koor samen werd, zoals door hem gewenst, zijn plechtige uitvaartdienst opgeluisterd met de Requiemmis en toepasselijke liederen. Aan het einde van de dienst hebben we met het ‘In Paradisum’ afscheid genomen van Hub Steijns.

Na 65 jaar lid te zijn geweest van ons koor verliezen wij met het heengaan van Hub een trouw en enthousiast kerkzanger. Een aimabel man waar wij als koor mooie herinneringen aan bewaren. Wij kunnen nu alleen nog zeggen:

Hub, jij hebt een heel mooi plekje in de hemel verdiend!

- Advertentie -
Vorig artikelEijsden-Margraten zet zich in voor Rookvrije Generatie
Volgend artikelGevelsteen ‘Timpaan’ weer te bewonderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in