Op woensdag 5 oktober wordt er een rondleiding op Landgoed Cartils gehouden. Daar- voor tekent de heer Hupperichs. Deze rondleiding duurt circa 2 uur. We vertrekken om 13.30 vanuit het Wielderhoes en komen om 13.45 uur aan bij het landgoed. Daar worden we ontvangen met koffie en vlaai, waarna de rondleiding start. Het maximaal aantal bezoekers bedraagt 30. Het is daarom noodzakelijk dat u zich uiterlijk 2 oktober telefonisch aanmeldt bij Ger Brants (via tel. 06-57390807). Deze middag wordt weer georganiseerd door Bewonersnetwerk Wijlre, samen met de Paus Franciscusgroep.

De entree is geheel gratis, want de kosten zijn voor rekening van de organisatie. Samen met het vlakbij gelegen kasteel Cartils vormt landgoed kasteelhoeve Cartils een prachtig gelegen en onderhouden domein. Kasteelhoeve Cartils is een Rijksmonument en vormt daarnaast samen met kasteel Cartils sedert 1996 een beschermde historische buitenplaats. Op 25 juni 2012 werd het Landgoed gerangschikt voor de natuurschoonwet. Het landgoed is in eigendom van de familie Hupperichs die hier woonachtig is sedert 1980 en het complex van kasteelhoeve en landerijen tot 2010 als agrarisch bedrijf exploiteerde. Na het beëindigen van het melkveebedrijf werd er bewust voor gekozen om de landerijen om te vormen tot natuurterreinen en door middel van agrarisch natuurbeheer te beheren.

Jeu de boules op 19 oktober

Op woensdag 19 oktober kunt u weer gezellig jeu de boulen. Om 14.00 uur vertrekken we vanuit het Wielderhoes naar de nabij gelegen jeu de boules baan. Voor ballen wordt door de organisatie gezorgd. De deelname is gratis.

26 oktober: wijnproeverij

De definitie van wat een lekkere wijn is, is voor iedereen anders. Sommige mensen prefereren een fruitige jonge wijn en anderen houden meer van vol en krachtig. Maar hoe moet je proeven om alle smaken te herkennen? Wilt graag de kunst van het wijnproeven leren? Kom dan op 26 oktober naar het Wielderhoes. Daar zal Frank Onnou u leren hoe je de diverse wijnen kunt onderscheiden. U kunt deze middag een achttal wijnen proeven. Aan de proeverij kunnen maximaal 25 personen deelnemen tegen het gereduceerde tarief van 10,- euro per persoon, te voldoen aan de zaal. We beginnen om 13.30 uur en eindigen om ca 16.00 uur. Voor de organisatie is belangrijk dat u zich tevoren aanmeldt. Dit kan telefonisch uiterlijk voor 10 oktober bij Ed Meessen (via tel. 06-11046002).

- Advertentie -
Vorig artikelMini-dialectcursus ‘De Naobere va Viele’
Volgend artikelMergelwandeling Sibbe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in