Op zondag 2 oktober wordt vanuit Sibbe (Valkenburg) weer de wijd en zijd bekende Mergelwandeling gehouden. Sibbe, gelegen op het plateau van Margraten aan de rand van het Geuldal, is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen.

Sibbe is uniek door de vele mergelgebouwen en bevat de enige onderaardse groeve voor het winnen van mergel ten behoeve van de bouw. Startlokaal is café Aan de Kirk, Sibberkerkstraat 46, 6301 AW  te Sibbe (Valkenburg). Het centrale rustpunt is Kasteelboerderij Het Sibberhuiske in Sibbe. Wandelen betekent ook genieten van het landschap. Om de indrukken rustig op u in te laten werken kan er op de rustplaats tegen redelijke prijzen iets worden genuttigd. De afstanden zijn 8 – 15 – 22 km. De starttijden zijn: 8 km van 08.00 tot 14.00 uur, 15 km van 08.00 tot 13.00 uur, en de 22 km van 08.00 tot 12.00 uur. De wandelaars van de 8 km gaan voornamelijk over het Plateau van Margraten.

De route van de 15 km loopt via de Wilhelminatoren en het St. Jansbos weer terug naar Sibbe. De 22 km maakt nog een extra lus via Terblijt. Het inschrijfgeld zonder herinnering bedraagt 4,- euro p.p. (leden van wandelbonden 3,- euro). Een sticker voor in de wandelboekjes kost 0,25 euro. Leden van wandelbonden krijgen op vertoon van een geldige lidmaatschapskaart de gebruikelijke reductie van 1,- euro.

Routes

De organisatie koestert de mergel en de natuur van het Limburgse landschap. De wande- laars genieten niet alleen van vergezichten, hellingbossen en holle wegen maar ook van al het moois dat met mergel te maken heeft. Tijdens deze wandeling maakt men kennis met de geschiedenis van mergel (o.a. in de Sibbergroeve, dè Mergelgrot met authentieke schuilkapel uit 1799 en het Mergelatelier en ook de toepassing van mergel in onze omgeving). Voor informatie en/of inlichtingen kan men zich wenden tot de heren Jo Kikken (tel. 06-50206235, info@wandelcomite-strosa.nl ) of Ben Blom (tel. 06-46 633612, benblom @hotmail.nl ). Zie eventueel ook: www.wandelcomite-strosa.nl.

- Advertentie -
Vorig artikel“Elkaar ontmoeten in Wijlre” organiseert oktober activiteiten
Volgend artikelZoektocht nieuwe burgemeester Eijsden-Margraten van start gouverneur Roemer krijgt functieprofiel aangeboden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in