Op zondag 14 april 2024 vindt het LBM Open Podium & Concertconcours plaats in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Fanfare St. Cornelius uit Schin op Geul zal hier gezamenlijk met fanfare Kunst en Vriendschap uit Partij-Wittem aan deelnemen.

In 1919 zag fanfare St. Cornelius uit Schin op Geul het muzikale licht. Destijds om de processie wat meer cachet te geven. In de loop der tijd werd het repertoire uitgebreid en werd de fanfare een niet meer weg te denken vereniging bij dorpse aangelegenheden.

Grensverlegging

Echter, de muzikanten bleven hun grenzen verleggen en titels bleven niet uit. De bijbehorende banieren in de kleuren oranje, blanje, bleu hangen dan ook fier aan ons vaandel. Trots en dankbaar waren we dan ook in 2019 toen met een galaconcert in het Openluchttheater in Valkenburg en in september in festivalsfeer het 100-jarig jubileum met het gehele dorp werd gevierd.

Muzikale uitdaging

Anno 2024 werd het wederom tijd voor een nieuwe muzikale uitdaging. In de eerste divisie zullen we op 14 april a.s. onze beste muzikale uitvoering geven. We doen dit als St. Cornelius, samen met onze muzikale vrienden van Kunst en Vriendschap uit Partij-Wittem. Daarbij zullen de beoordelingswerken Galea et Bellum van Jan de Haan en Libertadores van Oscar Navarro ten gehore worden gebracht. Dit onder muzikale directie van de bekwame dirigent Paul Oligschläger.

Drie keer proefdraaien…

In de aanloop naar het concours in Roermond kunt u ons nog een aantal keren komen beluisteren. Ten eerste op 24 maart op het Gulpen-Wittem toernooi in het gemeenschapshuis Wielderhoes in Wijlre. En daarna op 7 april tijdens het Geulvallei Muziektreffen, dat plaatsvindt in gemeenschapshuis Cascade te Vilt. Daarnaast is iedereen van harte uitgenodigd op de generale repetitie op donderdag 11 april om 20.00 uur in ’t Geboew te Schin op Geul.

U komt toch zeker ook onze muzikanten succes wensen? Voor meer informatie: zie onze website: www.fanfareschinopgeul.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelProgramma van maart 2024 van de Huiskamer van Partij
Volgend artikelPaasviering Ouderen-Sociëteit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in