In een extra (digitale) raadsvergadering is woensdagavond Frans Bastiaens (SPM) door burgemeester Annemarie Penn-te Strake beëdigd als wethouder van Maastricht. Zijn portefeuille omvat Organisatie, Sociale zaken, Ouderenbeleid en Cultuur.

De 60-jarige Frans Bastiaens is geboren en getogen Maastrichtenaar maar ook wereldburger. Voor meerdere opdrachtgevers voerde hij internationale projecten uit in verschillende werelddelen. In de Maastrichtse raadszaal is hij geen onbekende: zo was hij tot 2017 raadslid cq. fractievoorzitter van de PvdA; en sinds 2018 (bestuurs)lid van de Seniorenpartij Maastricht. Hij volgt de in maart afgetreden wethouder Jim Janssen van dezelfde partij op.

In zijn eerste speech benadrukte de wethouder het belang van vertrouwen en verbinding, onder meer door het memoreren van de woorden van Hendrik van Veldeke: 
Deze stad werd geboren in ‘een dal waarin twee rivieren samenstromen en vele wegen samenkomen.’
Wethouder Frans Bastiaens: “Ik dank de raad van Maastricht voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik vind het een grote eer om deel uit te mogen maken van het stadsbestuur van Maastricht.”

- Advertentie -
Vorig artikelDe rondjes en blokjes om het huis heen begonnen al snel te vervelen – Minouk Slijpen aan het woord
Volgend artikelControles op ‘spookwoningen’ in Valkenburg aan de Geul

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in