De maximumsnelheid op de stadsautoweg N281, die zich uitstrekt van knooppunt Ten Esschen richting Kerkrade, is met ingang van afgelopen vrijdag hersteld naar 100 kilometer per uur. De provincie Limburg, verantwoordelijk voor het beheer van de weg, heeft bevestigd dat de tijdelijke verlaging naar 70 kilometer per uur, die in augustus werd ingevoerd, is opgeheven.

Een woordvoerder van de provincie gaf aan dat de borden met de lagere snelheidslimiet van 70 km/u vrijdagochtend zijn verwijderd. Hoewel het grootste deel van het asfalt op de zuidelijke weghelft is vervangen, blijft er nog een resterend stuk van ongeveer 200 meter over waar de snelheid momenteel op 90 kilometer per uur is ingesteld. De woordvoerder meldde dat verdere metingen worden uitgevoerd, maar verwacht wordt dat ook op dit gedeelte de snelheid binnenkort terugkeert naar 100 km/u. Dit betreft met name een strook in de nabijheid van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

In de noordelijke richting blijft de snelheid voorlopig vastgesteld op 70 kilometer per uur. De vervanging van het asfalt op deze weghelft staat gepland voor het voorjaar, afhankelijk van de weersomstandigheden met voldoende hoge temperaturen in de nacht. De oorspronkelijke planning om de werkzaamheden in 2023 af te ronden, werd vertraagd door het natte najaar.

De provincie Limburg nam in augustus vorig jaar de drastische stap om de maximumsnelheid op de N281 direct te verlagen naar 70 kilometer per uur, in reactie op de slechte staat van het wegdek. Zorgen over mogelijke gaten en loskomend asfalt leidden tot deze noodzakelijke maatregel. De recente aanpassingen en herstelwerkzaamheden markeren een belangrijke mijlpaal in het streven naar een veilige en goed onderhouden stadsautoweg.

- Advertentie -
Vorig artikelVeilig feesten in Valkenburg: Auwwieverbal krijgt groen licht met strikte maatregelen
Volgend artikelGroeëte Gulpener Vastelaoves Finale: Feestelijk slot van de Vastelaovend met topartiesten in Gulpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in