De feestelijke traditie van het Auwwieverbal in Valkenburg krijgt groen licht, maar niet zonder strikte maatregelen om de veiligheid te waarborgen. De gemeente heeft besloten maximaal 6500 kaartjes à 7,50 euro te verkopen voor het carnavalsevenement in het centrum.

Burgemeester Daan Prevoo benadrukte de ongebruikelijke maar doordachte voorwaarde als een noodzakelijke stap om het evenement ‘gezellig, beheersbaar en veilig’ te houden. Nr. 1 Artiesten, de organisator, zal gecertificeerde beveiligers inzetten, terwijl extra politiepersoneel wordt ingezet, in lijn met gebruikelijke praktijken bij grote carnavalsbijeenkomsten in Limburg.

Prevoo erkende dat deze vergunningverlening afwijkt van de standaardprocedure, maar legde uit dat dit een weloverwogen keuze was. “Als het evenement niet doorgaat, loop je het risico dat die donderdag toch duizenden mensen naar Valkenburg komen. Nu kun je daar voorwaarden aan stellen, zodat het ook veilig blijft.”

Het Walramplein en de Grotestraat met cafés worden beide als evenemententerreinen aangemerkt. Vanaf zes uur ’s avonds hebben alleen degenen met een kaartje toegang. Tussenliggende straten worden afgesloten om ongewenst gedrag te voorkomen.

Gemeente en organisatie zullen de drukte in de Grotestraat monitoren om overlast te voorkomen. Hekken zullen worden ingezet om de stroom te reguleren, en bezoekers met een kaartje behouden toegang tot het Walramplein.

Het evenement duurt tot twee uur ’s nachts, met de muziek die om één uur stopt en de tap die sluit om half twee. De Grotestraat sluit haar deuren om twee uur, een uur eerder dan gebruikelijk. Prevoo benadrukte: “De horeca levert dus een uur in.”

- Advertentie -
Vorig artikelGeslaagde receptie CV De Ülle ter ere van hun nieuwe hoogheden en drie verdienstelijke jubilarissen
Volgend artikelGas erop! Maximumsnelheid N281 richting Kerkrade terug naar 100 km/u na wegwerkzaamheden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in