De gemeente Eijsden-Margraten lanceert een inspirerend initiatief om inwoners te betrekken bij het ondersteunen van vluchtelingengezinnen die recent in Nederland zijn aangekomen. Met het doel om nieuwkomers een goede start te bieden, nodigt de gemeente geïnteresseerden uit om samen vrijwilligersgroepen te vormen en deze gezinnen een jaar lang te ondersteunen.

Hoe werkt het?

Door samen te komen met vrienden, buren of collega’s kunnen inwoners vrijwilligersgroepen vormen die gekoppeld worden aan vluchtelingengezinnen in Eijsden-Margraten.

Wat houdt het in?

Als groep fungeren zij als informatiebron, gids en vriend voor de nieuwkomers. Gedurende een jaar bieden zij ondersteuning om de nieuwkomers te helpen integreren in hun nieuwe omgeving. Dit omvat onder andere hulp bij de taal, begeleiding naar medische afspraken, gezamenlijke sportactiviteiten, het ontdekken van lokale plekken en assistentie bij het inrichten van de woning.

Wat zijn de voordelen?

Deelnemers krijgen de kans om samen met anderen echt iets te betekenen voor anderen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om mensen uit diverse culturen te ontmoeten en van elkaar te leren. De gemeente voorziet in begeleiding door een professional en een inwerkprogramma met verplichte trainingen en workshops. Het Steunpunt Vluchtelingen staat bovendien klaar voor vragen en overleg.

Hoe deel te nemen?

Een informatieavond wordt gehouden op 17 januari van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis, Amerikaplein 1 in Margraten. Meer details en informatie over vrijwilligerswerk zijn te vinden op www.samenhier.nl. Voor vragen kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen naar info@eijsden-margraten.nl, gericht aan Olga Sollet, Projectleider Vluchtelingen Eijsden-Margraten.

Olga Sollet, Projectleider Vluchtelingen Eijsden-Margraten, kijkt uit naar de aanwezigheid van geïnteresseerden op 17 januari.

- Advertentie -
Vorig artikelNoodsituatie in Maastricht: Dijk gedeeltelijk weggespoeld, woonboten geëvacueerd
Volgend artikelGemeentesecretaris Mari-An Gerits verlaat Eijsden-Margraten; François Kool benoemd tot waarnemend gemeentesecretaris

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in