Gemeente Gulpen-Wittem benoemt 3 nieuwe Cittaslow ambassadeurs

Foto's: Eleven Media

Sinds dit weekend is Gulpen-Wittem drie Cittaslowambassadeurs rijker. In navolging op de zes ambassadeurs die vorig jaar zijn benoemd tijdens de jaarlijkse Hubertusmarkt, behoren nu ook tot het netwerk: Ed en Mieke Horsmans van Bloemboetiek ’t Blumpke in Gulpen, Derk Veldhoen van Hoeve Beusdalshof in Ingber en Peter en Chris Pelzer van Domein Aldenborgh in Eys.

Burgemeester Nicole Ramaekers overhandigde hen in het bijzijn van de Cittaslowcoördinator met gepaste trots persoonlijk het Cittaslow certificaat én een speciaal ontworpen Cittaslow plaquette.

Bloemboetiek ’t Blumpke

’t Blumpke haalt buiten naar binnen in hun bloemenboetiek. Dit klantvriendelijke familiebedrijf laat de afgelopen 40 jaar zien dat zij met passie zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig product dat mensen verrast en goed doet. ‘t Blumpke zorgt onder andere voor frisse snijbloemen, boeketten op maat en verschillende soorten planten. Hun producten worden zo veel mogelijk duurzaam ingekocht.

Hoeve Beusdalshof

Aan de rand van de gemeente ligt het rijksmonument Beusdalshof. Met veel passie en zorg hebben de eigenaren dit vervallen monument gerestaureerd tot een veelzijdige locatie met een exclusief hotel en een kunstgalerie. Het is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de mooie natuur, de Zuid-Limburgse cultuur en de veelzijdige Euregio. Ook kan men hier bourgondisch genieten van de (h)eerlijke streekproducten die circa 25 kilometer rondom de hoeve geproduceerd worden.

Domein Aldenborgh

Bij Domein Aldenborgh is het maken van wijn een inspirerende reis naar de oorsprong van pure smaak. Luisterend naar het ritme van de seizoenen laat de wijngaardenier zijn druiven rijpen totdat ze precies de eigenschappen hebben die typerend zijn voor deze streek. Door het gebruik van onder andere oud Romeinse technieken kunnen druiven succesvol gecultiveerd worden zonder enige toevoeging van organische/ anorganische pesticide of fungicide.

Cittaslow

Cittaslow staat voor een goede leef kwaliteit. Het is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. Deze waarden zijn kenmerkend en belangrijk voor Gulpen-Wittem. Samen met ambassadeurs draagt de gemeente Gulpen-Wittem het Cittaslowgedachtengoed uit.

Ambassadeurs

Ook andere ondernemers, inwoners, stichtingen of verenigingen kunnen het prestigieuze Cittaslow ambassadeurschap verwerven, en daarmee laten zien dat ook zíj een waardevolle bijdrage leveren aan de goede kwaliteit van leven in Gulpen-Wittem. Kijk voor meer over dit thema en het ambassadeurschap op de Cittaslowpagina van de gemeente Gulpen-Wittem.

- Advertentie -
Vorig artikelNederland gaat op slot: dit zijn de nieuwe maatregelen
Volgend artikel7 Heuvellandse inzendingen door naar halve finale Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in