De gemeente Gulpen-Wittem heeft aangekondigd dat de jaarlijkse subsidie voor de enige professionele kunstinstelling in de gemeente wordt verhoogd van 19.000 euro naar 22.500 euro. Wethouder Frans Derksen benadrukt dat deze instelling van groot belang is voor het culturele klimaat in de regio.

De gemeente vraagt wel iets terug van de kunstinstelling. Op de eerste zondag van elke maand mogen inwoners van Gulpen-Wittem gratis het museum met zijn beeldentuin en het bijbehorende Hedgehouse bezoeken. Deze regeling blijft van kracht.

Bovendien zal er na de zomervakantie een nieuwe pilot van start gaan waarbij het museum samenwerkt met leerlingen van basisschool Op de Bunder. Alle klassen, van de kleuters uit groep 1 tot en met de schoolverlaters van groep 8, zullen hieraan deelnemen. Als dit project succesvol verloopt, zal het ook worden aangeboden aan andere basisscholen in de gemeente.

Wethouder Derksen is verheugd over deze ontwikkelingen en kijkt uit naar de verdere samenwerking tussen de gemeente en de kunstinstelling.

- Advertentie -
Vorig artikelGulpen-Wittem grijpt in na klachten over geweld en overlast bij voormalig restaurant
Volgend artikelNatuurvergunning in het geding: provincie Limburg en gemeente Gulpen-Wittem in juridische procedure over landbouwgrond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in