De provincie Limburg vraagt om informatie over het gebruik van landbouwgrond in Gulpen-Wittem voor 1994. De provincie wil weten of het land al werd gebruikt voor veeteelt of akkerbouw, om te bepalen of een natuurvergunning vereist is voor het huidige gebruik. Het gaat om land van ongeveer tien boeren verspreid over de gemeente, die grenst aan beschermde natuurgebieden.

De gemeente Gulpen-Wittem kan echter niet aan dit verzoek voldoen. Wethouder Piet Franssen legt uit dat de gemeente geen documenten heeft die teruggaan tot 1994. De gemeente heeft zelfs gekeken naar luchtfoto’s van voor die tijd, maar deze zijn te onduidelijk om te kunnen zien of er vee liep op het land. Franssen merkt op dat de provincie al contact heeft gehad met de agrariërs die het land nu in bezit hebben en dat de provincie de eigendomsgegevens kan vinden in het openbare kadaster.

De provincie zoekt naar bewijzen omdat ze betrokken is bij een complexe juridische procedure over landbouwgrond in de buurt van beschermde natuurgebieden. De Raad van State heeft onlangs besloten dat voor deze landbouwgrond geen natuurvergunning nodig is als aan bepaalde strikte voorwaarden wordt voldaan. Het grootste deel van de voorwaarden wordt op de betreffende percelen in Gulpen-Wittem nageleefd. Echter, de vraag of er al geboerd werd op 10 juni 1994 blijft onbeantwoord en deze datum is cruciaal in de uitspraak van de Raad van State.

- Advertentie -
Vorig artikelGemeente Gulpen-Wittem verhoogt subsidie voor Kasteel Wijlre
Volgend artikelGemeente Gulpen-Wittem helpt kerken financieel vanwege hoge gasprijzen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in