De gemeente Gulpen-Wittem deelt sinds eind 2018 wekelijks ontbijttassen uit aan kinderen van gezinnen waar ontbijten niet vanzelfsprekend is. Op vrijdag 22 oktober ging burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens als vrijwilligster met de drie bezorgers van het Jeugdontbijt op pad om de 36 deelnemende kinderen binnen de gemeente Gulpen-Wittem te voorzien van een gezond ontbijt.

‘Het Nationaal Jeugdontbijt heeft als doel ieder kind dagelijks een gezond ontbijt te geven. Dit initiatief past perfect in het armoedebeleid van de gemeente Gulpen-Wittem, waar ook Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport en Cultuur deel van uitmaken’, aldus wethouder Sociaal Domein Piet Franssen. Uniek is, dat de ontbijten sinds augustus 2021 worden geleverd door PLUS Kleijnen uit Gulpen en één keer per week worden bezorgd door de drie enthousiaste vrijwilligers van het Nationaal Jeugdontbijt.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ontbijten bevordert prestaties en concentratie gedurende de dag. Het overslaan van een ontbijt heeft juist een negatief effect op schoolprestaties en wordt daarom gezien als een slechte gewoonte. Helaas heeft niet ieder kind de mogelijkheid om te ontbijten. Daar heeft de gemeente Gulpen-Wittem verandering in gebracht door zich aan te sluiten bij de in 2016 door de heer Jacques Hendrikx opgerichte Stichting Nationaal Jeugdontbijt. Het Jeugdontbijt ondersteunt ouders om een dagelijks ontbijt voor hun kind(eren) te verzorgen. Zo kunnen kinderen in huiselijke sfeer de dag goed beginnen. Ouders ontvangen wekelijks een ontbijttas thuis met 7 voedzame ontbijten. Zelfs voor het weekend en de schoolvakanties. Om deze ontbijten te verstrekken aan kinderen die dat nodig hebben, stelt de gemeente geld beschikbaar. Voor meer informatie over het Nationaal Jeugdontbijt kunt u terecht bij mevrouw Véronique Thiessens-Heuts, beleidsmedewerker Sociaal Domein, gemeente Gulpen-Wittem via het telefoonnummer 14043 of via de mail info@gulpen-wittem.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelMechelse begraafplaatsen weer tiptop in orde
Volgend artikelFrans Schoonbrood over het taalcafé in Eijsden-Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in