In Eijsden wordt momenteel hard gewerkt aan de opstart van een fysiek taalcafé onder de naam Taalthuis Fysiek Taalcafé Eijsden. Gemeente Eijsden-Margraten organiseert dit in samenwerking met Stichting Vrijwillige Hulpdiensten (SVH). Drie vragen hierover aan Frans Schoonbrood van SVH.

Wat is een taalcafé precies?

“Een taalcafé is een plek voor iedereen die er behoefte aan heeft op een informele manier zijn of haar Nederlands te verbeteren, met in het bijzonder aandacht voor statushouders. Deelnemers en vrijwilligers gaan met elkaar in gesprek in een informele setting. Tijdens deze gezellige gesprekken ontwikkelen de deelnemers al doende hun taalvaardigheid.”

Hoe komt een taalcafé tot stand?

“Een taalcafé valt en staat met vrijwilligers. Mensen die affiniteit hebben met de Nederlandse taal en het leuk vinden om als taalmaatje hun steentje bij te dragen, zijn dan ook altijd welkom. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor deelnemers, want daar doen we het voor.”

Hoe meld ik me aan?

“Wilt u werken aan uw Nederlands óf vindt u het juist leuk om anderen daarbij te helpen? Stuur dan uw contactgegevens o.v.v. deelnemer óf vrijwilliger naar: buurtcoach@eijsden-margraten.nl.”

- Advertentie -
Vorig artikelGemeente Gulpen-Wittem voorziet jongeren van een gezond ontbijt
Volgend artikel“Heimwee is het niet” – Quinn Quadvlieg aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in