Op de markt is je gulden een daalder waard. Veel mensen kennen die uitdrukking nog, ondanks dat het guldentijdperk al ver achter ons ligt. Toch zijn er maar liefst 6 marktkooplieden die, toen nog in daalders werd betaald, al elke week op de markt in Gulpen stonden. De een bouwt al 25 jaar zijn kraam met dierbenodigdheden op en de ander trotseert al 40 jaar (!) weer en wind om de bezoekers van de markt van verse visproducten te voorzien. En daar zitten nog een 30-, 33-, 37- en 38-jarig jubileum tussen met zuivel, onderkleding, groenten en fruit.

Attentie en dankwoord

Dat zijn jubilea die gevierd mogen worden, want gemeente Gulpen-Wittem is blij met deze trouwe kooplieden. Dat is overigens wederzijds want de marktkooplieden waren aangenaam verrast en geven aan dat ze enorm waarderen dat de gemeente de weekmarkt zo’n warm hart toedraagt. Reden om die mooie samenwerking te vieren met een passende attentie en een welgemeend dankjewel van wethouder Frans Derksen.

De weekmarkt wordt goed bezocht door inwoners, toeristen en dagjesmensen. Want de markt in Gulpen is van alle markten thuis. 19 kramen bieden een breed assortiment van versproducten tot huishoudelijke artikelen. Ook de dienstverlening van de Rabobank en de wijkagenten en BOA’s zijn er regelmatig te vinden om vragen van bezoekers te beantwoorden. Los daarvan is het gewoon super gezellig om eventjes over de levendige markt te struinen.

Weekmarkten in Gulpen – Wittem

  • Woensdag in Mechelen van 14.00 uur tot18.00 uur
  • Donderdag, hartje Gulpen van 8.30 uur tot 12.30 uur
  • Vrijdag in Epen van 9.00 uur tot 12.00 uur
- Advertentie -
Vorig artikelCollege Gulpen-Wittem laakt raadsbesluit Vaals over wegafsluitingen en dreigt met rechtsmiddelen om tij te keren
Volgend artikelOok Gulpen-Wittem krijgt een glasvezelnetwerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in