Ongeveer 250 belangstellenden wisten op vrijdagavond 22 oktober hun weg naar de Sint Petruskerk in Gulpen te vinden. Om stil te staan, te herdenken, vooruit te blikken en hun hart weer open te stellen na deze hectische en heftige coronaperiode. Het Kempisch Kamerkoor bracht het requiem van John Rutter ten gehore. En samen met Mannenzangvereniging St. Caecilia zorgden zij voor een prachtige muzikale invulling van het programma. Met gedichten die verstillen, persoonlijke verhalen van slachtoffers, en treffende woorden van verschillende sprekers wist de organisatie de juiste snaar bij alle aanwezigen te raken.

Foto: Eleven Media

Ook burgemeester Ramaekers richtte zich tot het publiek: “Wat ben ik blij dat u er bent, en dat ik u hier zie. Ik heb lang uitgekeken naar dit moment. Verlies en afscheid. Het kwam voor velen van ons heel dichtbij. Dat was eng, en dat is het nog steeds. Want opeens konden we het leed dat dit met zich meebracht (en brengt) niet verwerken zoals we dat gebruikelijk doen. Waar de een de draad weer snel en vol goede moed oppakt, heeft de ander misschien meer tijd nodig. En die tijd is er. Wees niet bang om die te nemen. Vanavond creëren we besef, en ruimte. Voor het zetten van de volgende stap.”

De avond was een initiatief van Bach Comité Gulpen en ritueelbegeleider Renate Rothbauer. Daarbij sloeg een aantal vrijwilligers op hartverwarmende wijze de handen ineen om de avond tot een succes te maken.

- Advertentie -
Vorig artikelZaterdag 30 oktober opening sportcontrainer in Margraten!
Volgend artikelTwee verdachten straatroof aangehouden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in