Op Eerste Kerstdag om 9.00 uur is in Scala – de nieuwe ontmoetingsruimte van Klooster Wittem – een Herdertjesviering: een feestelijke kerst-gebedsdienst waarin de kleintjes kunnen meespelen in het kerstverhaal. Kinderen kunnen verkleed als herder, Jozef of Maria, een engeltje of een koning naar de kerk komen. Maar er zijn ook verkleedkleertjes beschikbaar, zodat ze zich ter plekke nog kunnen verkleden. Na het kerstverhaal, tijdens de voorbede, mogen alle kinderen een kaarsje aansteken. En aan het slot van de viering wordt samen muziek gemaakt met tamboerijnen, trommels en triangels. Uw (klein)kinderen ontdekken zo spelenderwijs waar het kerstfeest over gaat.

In verband met de coronabeperkingen dient u zich van tevoren aan te melden voor deze viering. Dit kan vanaf 15 december bij de receptie van het klooster (via tel. 043-4501741). Ook voor de eucharistievieringen met Kerstmis (zowel op Eerste als Tweede Kerstdag om 9.00 uur en 11.00 uur) is aanmelding gewenst. Op kerstavond is er een besloten viering, die mee te volgen is via internet, www. kloosterwittem.nl/live. Kijk voor meer informatie op de website van het klooster, www.kloosterwittem.nl.

- Advertentie -
Vorig artikel“Het is natuurlijk wel supergoed dat ze zó ver gaan om van het roken een taboe te maken” – Lonneke Mares aan het woord
Volgend artikelSophianumcabaret verplaatst naar 9 t/m 13 maart 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in