In de nasleep van de verwoestende stalbrand bij de diervriendelijke varkenshouderij ‘Kuusj’ in Mechelen, willen we graag de indrukwekkende solidariteit van de gemeenschap benadrukken. Binnen een dag na het tragische incident is het ingezamelde bedrag voor de getroffen eigenaren Amy Heuts en Joshua van Wersch gestegen tot bijna 30.000 euro.

De brand, die zich in de nachtelijke uren van maandag voltrok, eiste bijna alle varkens op de boerderij. Ondanks de vrieskou waren de dieren naar binnen gehaald, wat hun normale levensstijl van rondzwerven op weilanden en geoogste akkers verstoorde.

Kuusj, opgericht met het doel om varkens op een zo natuurlijk en diervriendelijk mogelijke manier te houden, was voor Amy en Joshua veel meer dan alleen een bedrijf. De varkens werden beschouwd als hun “kindjes,” waardoor de brand niet alleen financiële verliezen met zich meebracht maar ook een diepgaande emotionele klap.

Naast het verdriet dat het echtpaar doormaakt, zijn er ook vragen gerezen over de schuldvraag en de verzekeringskwestie. Momenteel staan Amy en Joshua echter niettemin voor de uitdaging om hun bedrijf opnieuw op te bouwen. Gemeenschappen en bedrijven uit de omgeving hebben een crowdfunding gestart om hen in deze moeilijke tijd te ondersteunen.

De oplopende teller van de crowdfunding, nu bijna 30.000 euro, weerspiegelt de empathie en solidariteit van betrokkenen. Zou u ook Amy en Joshua willen helpen? Donaties kunnen nog steeds worden gedaan via deze link.

- Advertentie -
Vorig artikelCarnavalsprins Job I en Prinses Benthe gaan de CV de Breuzelère voor in Mechelen
Volgend artikelFC Gulpen verlengt contract van trainer Jeremy van Wissen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in