Prins Job I (Essers) en Prinses Benthe (Schmeets) zijn de nieuwe heersers over het Breuzelère-riek van Mechelen. Onder het toeziend oog van een talrijk publiek werden zij geproclameerd als Prins en Prinses van de Breuzelère 2024.

De hoogheden waren blij hun grote geheim eindelijk prijs te mogen geven aan de Mechelse bevolking. De proclamatie werd voorafgegaan door diverse artiesten die zorgen voor de carnavalsstemming in Mechelen. Hierna was het moment aangebroken voor Prins Stan I, Prinses Denise en Hofnar Maurice om hun symbolische waardigheden af te dragen. Het Prinsentrio bedankte iedereen voor het geweldige jaar. De zaal reageerde met een luid applaus.

Met een act uitgevoerd door een aantal leden van de Breuzelère, konden de nieuwe hoogheden tevoorschijn worden gehaald. Zij werden onder een daverend applaus door het publiek in de zaal ontvangen. Nadat de hoogheden als Prins en Prinses waren geïnstalleerd, barstte het feest tot in de kleine uurtjes los.

Bijzonderheden Hoogheden

Prins Job en Prinses Benthe zijn zeker geen onbekenden in Mechelen. Job is afkomstig uit Mechelen en woont inmiddels al enige tijd samen met Benthe in de Burgemeester Pappersweg. In het dagelijks leven is Prins Job accountmanger en werkt Prinses Benthe bij de gemeente Kerkrade.

Job voetbalt op het 2e elftal bij RKMVC (die hem de komende weken moet missen) en is daarnaast fanatiek op de racefiets en mountainbike. Prinses Benthe houdt van paardrijden. Ook was Prinses Benthe in 2008 Jeugdprinses in buurdorp Wahlwiller. De hoogheden zullen tot aan de Carnaval nog vaak in hun hoedanigheid te zien zijn bij diverse activiteiten in en rond Mechelen. Vertrekpunt is steeds hun residentie café de Paardestal.

Receptie met Prinsenbal

Op zondag 14 januari zal er vanaf 14.11 uur in zaal “A gen Sjoeël” een receptie voor Prins Job I en Prinses Benthe worden gegeven. Tevens zullen de jubilarissen André Peelen, Sjuul Lenssen, Christian Nievelstein en Jens Kikken worden gehuldigd vanwege hun 1×11-jarig lidmaatschap bij de Breuzelère. Aansluitend is er een gezellig Prinsenbal waarbij eenieder zich kan vermaken op muziek, verzorgd door de entertainers van “MAD” en een optreden van Los Cannonos.

- Advertentie -
Vorig artikelVaals omarmt ANWB AutoMaatje: Nieuwe kansen voor minder mobiele buurtgenoten
Volgend artikelHoop in duisternis: crowdfunding voor getroffen varkenshouderij ‘Kuusj’ overschrijdt grens van 30.000 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in