Op donderdag 23 november geeft Kars Veling, projectleider bij de Vlinderstichting, op verzoek van IVN Eys een lezing waarbij hij de deelnemers door vlinderogen laat kijken. Op 7 maart 2024 is er een vervolgavond over de herkenning van vlinders. Beide cursusavonden vinden plaats in het gebouw van IVN Eys op de Boerenberg en duren van 20.00 tot 22.00 uur. Er zullen ook twee vlinderexcursies onder leiding van ervaren vlinderaars georganiseerd worden, waarvan de datums nog nader bepaald zullen worden, afhankelijk van de weersvoorspelling.

De omgeving van Eys is heel vlinderrijk en er komen soorten voor die elders in Nederland ontbreken of heel zeldzaam zijn. Als je van vlinders houdt, is het dus volop genieten hier. Wat hebben vlinders nodig en hoe kunnen we ze helpen opdat er nog meer vlinders komen? Dat is het onderwerp van de lezing van de bekende vlinderexpert Kars Veling op 23 november. Het gaat over waardplanten en nectarplanten, maar ook over warmte, beschutting en overwinteringsmogelijkheden. We zullen de omgeving ook door de ogen van het oranjetipje gaan verkennen. Het verhaal wordt natuurlijk geïllustreerd met schitterende afbeeldingen.

En als u na deze avond nog enthousiaster wordt over vlinders kunt u ook 7 maart vast in de agenda noteren, want dan is er een avond over de herkenning van vlinders. Waarop moet je letten als je een blauwtje, een witje of een vos ziet? In maart begint het vlinderseizoen ook, dus u kunt dan direct op pad om in de buurt van Eys op zoek te gaan naar vlinders. Het IVN-gebouw op de boerenberg in Eys is bereikbaar via de Agathastraat, het voetpad tussen huisnummer 11 en 17 en de trap omhoog. Voor informatie kunt u terecht bij Andrea Senden: 06-43920672.

De kosten voor de cursus (twee lezingen, twee excursies, een zoekkaart en een opfrisbijeenkomst op 6 juni) zijn € 7,50 voor IVN-leden en € 10,- voor niet-leden. Aanmelden voor de cursus is verplicht via onze website: www.ivn.nl/afdeling/eys of via e-mail: secretariaat@ivneys.nl.

Wij verzoeken u het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer NL92 RABO 0147 5896 22 t.n.v. IVN, afdeling Eys met vermelding van ‘Vlindercursus + uw naam’. Na ontvangst van uw betaling is de aanmelding definitief.

- Advertentie -
Vorig artikelWilt u deelfietsen en deelauto’s bij u in de buurt?
Volgend artikelSpreekuur WAO en Uitkering in Bibliotheek Gulpen-Wittem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in