Op zondag 24 september organiseerde schutterij St. Sebastianus Mechelen het Koningsvogelschieten. Om 13:00 uur werd het huidige Koningspaar Ger en Irma Huynen opgehaald vanaf hun residentie, om vervolgens richting de schuttersweide aan de Hoofdstraat te vertrekken. Om 14:00 uur werd gestart met het schieten op de houten vogels. De eerste schoten werden onder andere gelost door onze huidige Koning Ger Huynen, hij verdedigde zijn titel. Onder een stralend zonnetje was de spanning voelbaar op de schuttersweide. Er waren verschillende kandidaten voor het schutterskoningschap. Ook de strijd om Burgerkoning verliep met veel spanning. Daarnaast was Scouting St. Martinus als gastvereniging aanwezig. Zij schoten op hun eigen vogel.

Nieuwe schutterskoning

Aan het begin van de avond was het Johnny Coenjaerds die uiteindelijk de vogel succesvol neerhaalde.. Johnny mag zich Schutterskoning 2024 noemen.

Gène Rompen Burgerkoning

Burgerkoning werd Gène Rompen: hij wist het laatste schot te lossen. waarna de vogel neerkwam. Binnen de scouting mag Dion Beckers zich Koning noemen. Het was weer een spannende strijd met mooie winnaars, die mogen stralen.

Prachtig schuttersseizoen

We kijken terug op een prachtig schuttersseizoen, met vele hoogte punten. Het werd een zeer geslaagd weekend. Waaronder natuurlijk het organiseren van het Dreiländerecktreffen. Dit was voor onze schutterij een mooie belevenis. Dit dankzij de vele aanwezige schutterijen en belangstellenden. Het schuttersseizoen zit erop en in de komende maanden doen we het rustiger aan. Uniformeren en muziekinstrumenten krijgen hun onderhoud. Nieuwe leden worden klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. En onze nieuwe Koning kan zich klaarmaken om vanaf januari 2024 te stralen binnen onze schutterij.

- Advertentie -
Vorig artikelDe Speelman presenteert komische thriller “Öpke Döpke” in gymzaal basisschool
Volgend artikelBurgemeester gemeente Eijsden-Margraten ontmoet Noorbeek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in