De coalitie in Gulpen-Wittem, bestaande uit Fractie Franssen en Balans, maken bekend dat de heer Jos Last voor benoeming wordt voorgedragen tijdens de raadsvergadering van aanstaande donderdag 21 december 2023. Nadat het CDA uit de coalitie stapte en dientengevolge wethouder Waaifoort zijn ontslag indiende, is de coalitie van start gegaan met het vinden van een geschikte wethouder die de opengevallen vacature in het college van B&W kan invullen.   

Eerder wethouder in periode 2018-2022 

De beide fracties hebben een profielschets opgesteld waaraan potentiële kandidaten zijn getoetst. Hieruit is de heer Jos Last vanwege zijn kennis en ervaring naar voren gekomen als de beste kandidaat voor de opengevallen plek. Jos Last was eerder wethouder van de gemeente Gulpen-Wittem in de periode 2018-2022.  

Bestuurlijke ervaring 

“We zochten een kandidaat die direct kan starten en maar een zeer geringe inwerkperiode nodig heeft. Met Jos Last kiezen we voor een kandidaat met bestuurlijke ervaring die de ambtelijke organisatie en de samenleving in Gulpen-Wittem goed kent”, aldus Quinn Quadvlieg, fractievoorzitter Fractie Franssen.   

Ruud van Breemen, fractievoorzitter Balans, vult aan: “Het is belangrijk dat de nieuwe wethouder weet wat er speelt en leeft onder onze inwoners. De vrijgevallen portefeuille is stevig met daaraan gekoppeld belangrijke politiek-inhoudelijke uitdagingen. We zijn blij dat Jos bereid is zijn schouders onder deze uitdaging te zetten en hebben alle vertrouwen in hem. ”  

Procedure 

Jos Last zal in de raadsvergadering van 21 december 2023 door de gemeenteraad worden benoemd. Na het afleggen van de verklaring en belofte treedt de heer Last met onmiddellijke ingang in functie en kan hij aan de slag als wethouder van de gemeente Gulpen-Wittem.  

De definitieve portefeuilleverdeling zal door het college van B&W in zijn eerstvolgende vergadering worden vastgesteld. De vastgestelde portefeuilleverdeling zal daarna via de website van de gemeente openbaar bekend worden gemaakt.

- Advertentie -
Vorig artikelEijsden-Margraten verlichting volledig naar LED
Volgend artikelGemeente Gulpen-Wittem nodigt uit voor traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in Kloosterbibliotheek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in