De gemeente Eijsden-Margraten zet een grote stap richting duurzaamheid door de volledige overstap naar ledverlichting voor de openbare straten aan te kondigen. De wethouder Mark Gerritsen benadrukt de voordelen van deze milieuvriendelijke verandering.

“Met de vervanging van zo’n 2285 lampen tegen eind 2023 realiseren we een jaarlijkse besparing van maar liefst 322.500 kWh aan energie in onze openbare verlichting,” aldus wethouder Gerritsen.

De overstap naar ledverlichting biedt niet alleen energiebesparingen, maar resulteert ook in verminderd onderhoud en minder storingen. Een bijkomend voordeel is het vermogen om de verlichting ’s nachts te dimmen naar 50% lichtopbrengst, waardoor het om-en-om schakelen overbodig wordt.

De gemeente heeft reeds de helft van de lampen tot 2023 vervangen door led. Dankzij de recente goedkeuring van de raad kan het resterende deel in één keer worden omgezet naar led. In januari staat de vervanging van ongeveer 300 speciaal ontworpen lampen gepland, met name in de centra of beschermde dorpsgezichten. Later in het voorjaar zullen ook de grondspots worden vervangen, wat resulteert in een volledige overgang naar ledverlichting voor alle lampen in de gemeente Eijsden-Margraten.

- Advertentie -
Vorig artikelDiamanten huwelijk in Margaten (Groot Welsden)
Volgend artikelJos Last (van Balans) voorgedragen als kandidaat-wethouder Gulpen-Wittem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in