Kennedy-Mars Sittard editie 2020 afgelast

Gezien de ontwikkelingen rondom het Coronavirus en de recent afgekondigde maatregelen van de Nederlandse overheid ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus, heeft het bestuur van Stichting Kennedy-Mars Sittard besloten de Kennedy-Mars Sittard, Swentibold-Mars en Mini-Mars op Paaszaterdag 11 april a.s. af te gelasten. Ook alle andere activiteiten, georganiseerd rondom deze drie wandeltochten, gaan vanzelfsprekend niet door. Verplaatsing van het evenement naar een later moment in het jaar is om diverse redenen helaas niet mogelijk.

De belangrijkste reden voor het afgelasten van de drie wandeltochten is dat de organisatie de veiligheid niet kan waarborgen. Bij de organisatie staat de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers op de eerste plaats. Los van besmettingsgevaar met het Coronavirus blijkt dat er zeer waarschijnlijk te weinig medische ondersteuning beschikbaar is voor onze deelnemers als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus c.q. de veiligheidsmaatregelen die hier het gevolg van zijn.

Deelnemers die reeds hebben betaald ontvangen het inschrijfgeld terug na aftrek van € 1,- administratiekosten per deelnemerskaart, dit conform het reglement. Betalingen die via de website of per bank zijn uitgevoerd worden binnen één maand teruggestort. Deelnemers die hun deelnemerskaart via Mulders dé buitenspecialist in Limbricht hebben verkregen, kunnen daar vanaf dinsdag 17 maart a.s. tegen inlevering van hun deelnemerskaart het inschrijfgeld terugkrijgen.

Voor de organisatie was het afgelasten van de drie wandeltochten een moeilijk besluit. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de Sittardse Kennedy-Mars dat de mars niet door kan gaan. In 2001 is de Kennedy-Mars ook al eens afgelast, destijds vanwege de uitbraak van MKZ. Wij gaan er van uit dat de omstandigheden het toelaten om volgend jaar, op Paaszaterdag 3 april 2021, alsnog de 57e Kennedy-Mars Sittard, de 14e Swentibold-Mars en de 16e Mini-Mars te organiseren.

- Advertentie -
Vorig artikelLimburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap afgelast
Volgend artikelEucharistieviering kloosterkerk Wittem afgelast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in