Op zondag 8 oktober is aansluitend aan de H. Mis van 11.00 uur in de parochiekerk van Reijmerstok , die feestelijk wordt opgeluisterd door fanfare St. Franciscus, buiten de kerk om 11.45 uur de zegening van huis- en knuffeldieren. 

De dierenzegening is een mooie gelegenheid om de huisdieren te bedanken voor hun trouw en gezelschap en te vragen om een goede gezondheid. En natuurlijk wordt ook voor de baasjes gebeden! Kinderen mogen hun favoriete knuffeldier meenemen. Dus kom met je hond, poes, cavia, hamster, schildpad of vis naar de kerk op zondag 8 oktober om 11.45 uur! 

Op 4 okt. Werelddierendag 

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Dierendag wordt gevierd op de sterfdag van de H. Franciscus van Assisi. Hij had een diep respect voor het leven. In de natuur zag hij weerspiegeld hoe de Schepper voor ons wil zijn: een harmonieuze wereld van mens en dier. Van hem wordt verteld dat hij praatte met de dieren. Zo zijn er verhalen over een preek van Franciscus voor een groep vogels. In plaats van weg te vliegen, luisteren ze – volgens het verhaal – aandachtig naar zijn redevoering. Hij noemde alle levende wezens broeders en zusters.  

KiDZweekend op 7 en 8 oktober 

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober  is ook het KiDZweekend in Reijmerstok.  

Op zondag 8 oktober kunt u vanaf 12,00 uur kijken naar optredens en een expositie in het gemeenschapshuis A gen Ing. De deelnemende kinderen laten dan zien wat zij dat weekend gemaakt en ingestudeerd hebben. Iedereen is welkom. U komt toch ook?! 

- Advertentie -
Vorig artikelBreuzel- en Peuzelavonden 2023
Volgend artikelEen goed idee voor je buurt? Kom in actie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in