Elk jaar probeert het organisatiecomité voor de jaarlijkse Dodenherdenking de herinnering aan de gesneuvelde bevrijders een waardig aanzien te geven. De muzikale en culturele verenigingen die het dorp rijk is zeggen hun deelname steeds spontaan toe. Waar waren wij en geheel Europa gebleven als de levens van duizenden soldaten niet waren opgeofferd?! Mevr. Bernadette Penders-Ernes heet u om 19.15 uur hartelijk welkom in de H. Catharina-parochiekerk van Lemiers.

Passend programma

Zij zal u door een passend programma leiden dat afwisselend door het Mandoline-orkest, o.l.v. Leoniek Hermans en het Gemengd koor Just4Fun, o.l.v. Ingrid Oomen-de Bruin, ten gehore wordt gebracht.

Bernadette zal u vergasten op een waar gebeurd oorlogsverhaal dat tijdens de oorlog in Lemiers heeft plaatsgevonden. Florian zal het lied D-Day, als hommage aan de duizenden die hier achter bleven, voordragen.

Verrassende invulling

De kerkklokken gaan twee minuten luiden om de intense stilte van de bezoekers te begeleiden. Frans Bodelier zal een kort gedicht voordragen en aansluitend worden wij vergast door René Klinkenberg die de oorlogen in een ander perspectief plaatst.

De Erewacht, met haar schitterende outfit, zal dan een bloemstuk aanbieden waarna iedere bezoeker in de gelegenheid wordt gesteld één of meerdere bloemen bij het oorlogsmonument neer te leggen.

Tijdens de opening van de laatst gehouden Memorial Day in Margraten zong de bekende tenor Ben Heijen het lied Tremo é t’aro. Florian zal het lied voordragen in Lemierser dialect.

Afsluitend klinkt dan de trompetsolo: The Last Post.

- Advertentie -
Vorig artikelKoninklijk Paar bij nationale start 80 jaar vrijheid
Volgend artikelSchutterij St. Sebastianus Mechelen klaar voor het nieuwe seizoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in