Kom tijdreizen in ons museum! Laat je in het Kunst- en Verzamelhuis in Wijlre verrassen door het verleden dat voor je neus tot leven komt. Het is dé plek bij uitstek om erachter te komen hoe het dagelijkse leven er vroeger uitzag.

Feest van herkenning

Voor onze oudere bezoekers is het thuiskomen, een feest van herkenning. “Precies zo’n soort klok hadden mijn opa en oma in de woonkamer staan” en “deze platenspeler heb ik ooit voor kerst gekregen en heeft al mijn platen grijs gedraaid”, zijn een van de vele opmerkingen die regelmatig door het Kunst- en Verzamelhuis klinken.

Voor de jongeren opent zich een heel andere wereld. Wat voor spelletjes werden er gespeeld toen er nog geen computer was? En, hoe luisterden mensen naar muziek vóór het tijdperk van Spotify? Je ziet het in het museum allemaal, en nog veel meer.

Thematische museumkoffers voor thuis of rusthuis

Helaas zijn niet alle mensen, door ouderdom, beperking of een langdurige ziekte in de gelegenheid tot een bezoek aan ons museum. Hier hebben wij met de museumkoffers een oplossing voor bedacht! Net zoals de kamers in het museum, zijn ook de museumkoffers per thema ingericht. De koffers brengen het museum naar de woonkamer, of het nu gaat over een rusthuis voor bejaarden of bij mensen thuis, ze zijn een brug in de tijd. Koffers gevuld met kappersspullen, muziekinstrumenten of huishoudelijke voorwerpen zorgen allemaal voor fijne gesprekken en het ophalen van herinneringen over de tijd van toen.

Kortom, voor ieder wat wils. Wij hopen jullie snel te zien in ons museum of bij u thuis! Voor meer informatie kijk op onze website www.kunstenverzamelhuis.nl of via info@kunstenverzamelhuis.nl

- Advertentie -
Vorig artikelBurgemeester gemeente Eijsden-Margraten ontmoet Noorbeek
Volgend artikelEen uniek ‘Kal plat’ rompertje voor iedere nieuwe baby in Eijsden-Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in